Konkurss topošajiem vecākiem “Novērtē savas zināšanas par cilmes šūnām!” noslēdzies!

Vecākus aicinājām piedalīties konkursā, lai novērtētu savas zināšanas par cilmes šūnām - testu skati ŠEIT. Konkursa uzvarētāja, kura bija viena no pareizo atbilžu sniedzējēm, ir Betija, kura balvā saņems Natalis dzemdību gēlu. Apsveicam! Uzzini arī, kādas ir konkursa pareizās atbildes. 

FOTO: Shutterstock.com

Pareizās atbildes: 
Nabassaites asinis satur vērtīgās cilmes šūnas (hematopoētiskās jeb asinsrades cilmes šūnas), kuras spēj atjaunot asins formelementus tādu smagu saslimšanu ārstēšanā kā t.s. asins vēzis. 
Jā!
Nabassaites asinis iegūst pēc nabassaites pārgriešanas dzemdībās. Asins ieguvei izmanto speciālu tam paredzētu ieguves komplektu.
Jā!
Cilmes šūnas, kas izdalītas no nabassaites asinīm un audiem, uzglabā sasaldētā veidā. Tās saglabā dzīvotspēju vismaz 30 gadus. 
Jā!
Nabassaites asins un audu ieguves procedūru dzemdībās veic sertificēts personāls slimnīcās, kurās nodrošina dzemdību palīdzību. 
Jā!
Ieguves procedūru veic vispārējā anestēzijā. 

Nē, jo procedūra ir pilnīgi nesāpīga!

Ja vecāki vēlas saglabāt cilmes šūnas, vismaz vienu mēnesi pirms dzemdībām tas jāpaziņo SIA "Cilmes šūnu banka", kas koordinē nabassaites asiņu ieguvi un transportēšanu uz laboratoriju testēšanai, apstrādei un izdalīto cilmes šūnu uzglabāšanai.
Jā!
Cilmes šūnu uzglabāšanas maksa par 1 gadu (pēc SIA Cilmes šūnu banka cenrāža) izmaksā: 
EUR 145,-

Pateicamies visiem par dalību konkursā un novēlam mierīgu un jauku satikšanos ar saviem mazajiem! Atgādinām, ka, noslēdzot līgumu ar SIA "Cilmes šūnu banka" par cilmes šūnu saglabāšanu līdz 30.decembrim, Jūs saņemsiet EUR 150 atlaidi no pamatmaksas! Vairāk informācijas www.nabassaite.lv.

Reklāma
Reklāma


Balvu saņem Betija! Apsveicam un  lūdzam sazināties ar mums 26 572 862  par balvas saņemšanu!