Mazajam Kristapam laiks nākamajam ārstniecības kursam. Vecāki lūdz sabiedrības palīdzību savākts atlikušos 3600 eiro

Mazā Kristapa vecāki cer un tic, ka arī šoreiz izdosies savākt nepieciešamo summu dēla reabilitācijas kursam Slovākijā. Šobrīd trūkst 3600 eiro.

 Kristapam šobrīd ir 5 gadi viņš apmeklē PII Kastanītis, kur jūtas ļoti labi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kristapam šobrīd ir 5 gadi viņš apmeklē PII "Kastanītis", kur jūtas ļoti labi.

Puisītis piedzima ar bērnu cerebrālo trieku (BCT). Puisēna pirmajos dzīves gados situācija bija nopietnāka, jo bija biežas krampju lēkmes, viņš nespēja patstāvīgi ēst un staigāt. Pēc vairākiem rehabilitācijas kursiem krampju lēkmes vairs nav un nu ir cerība, ka Kristaps pats varēs staigāt. Viņam palīdzēt uzņēmās klīnika Slovākijā.
 

Pateicoties līdzcilvēku atbalstam, Kristaps ir izgājis vairākus rehabilitācijas kursus un ir būtiski veselības uzlabojumi. Arī nākamgad no 13. līdz 25. martam Slovākijā ir ieplānots kārtējais rehabilitācijas kurss.


Kristapam šobrīd ir 5 gadi viņš apmeklē PII "Kastanītis", kur jūtas ļoti labi. Zēns tiek vests uz fizioterapijas nodarbībām, ergoterapijas nodarbībām, masāžām un reitterapiju. 


Diagnoze BCT Kristapam ir kopš dzimšanas, tomēr tikai pirmajos dzīves gados viņa veselības stāvoklis bija kritiskāks. Zēns nespēja paēst, bija nepieciešams barot caur zondi, bet nu situācija ir uzlabojusies - viņš spēj paēst pats. Zēnam bija biežas krampju lēkmes, nu arī tās šobrīd vairs nav. Kristaps prot pats pagriezties, spēj nolikt pēdiņas uz zemes, ja viņam palīdz - pareizi nopozicionē.


Tas viss ir sasniegts, pateicoties līdzcilvēku atbalstam - Kristaps ir apmeklējis jau vairākus ārstniecības kursus Slovākijas klīnikā, un, protams, liels paldies jāsaka arī Talsu novada fizioterapeitei Ievai, ergoterapeitei Mārai, Jaunķemeru reitterapeitiem, bērnudārza “Kastanītis” logopēdei Baibai un arī logopēdei Kristīnei Dursupē un masierītei Lailai Tukumā, stāsta Kristapa māmiņa Inga.

Reklāma
Reklāma


Lai Kristaps turpinātu atveseļoties un no 13-25. martam izietu nākamo rehabilitācijas kursu, nepieciešami 4088,60 eiro. Daļa naudas ir savākta, bet vēl pietrūkst 3990 eiro. 

Ja varat palīdzēt un būt par zēna Sargeņģeļi, tad mamma lūdz ziedot naudiņu.


Ziedojumus var pārskaitīti:
Inga Lazdāne LV98HABA0551023851620 vai LV16UNLA0050009241171 maksājuma mērķis “Rehabilitācijai Kristapam”