Rotājam svētku egli! 9 radošas idejas

Kad eglīte mājās, ir vērts padomāt, kā to izrotāt radoši, īpaši un galvenais – visiem kopā. 

Ziemassvētku eglītes rotāšana var kļūt par lielisku ikgadēju ģimenes tradīciju, izcilājot un iekarot egles zaros jau tradicionālās eglīšu rotas, kā arī radot jaunas un pavisam īpašas.

FOTO: Shutterstock.com

Ziemassvētku eglītes rotāšana var kļūt par lielisku ikgadēju ģimenes tradīciju, izcilājot un iekarot egles zaros jau tradicionālās eglīšu rotas, kā arī radot jaunas un pavisam īpašas.

Kad eglīte mājās, ir vērts padomāt, kā to izrotāt radoši, īpaši un galvenais – visiem kopā. 

 

Ziemassvētku eglītes rotāšana var kļūt par lielisku ikgadēju ģimenes tradīciju, izcilājot un iekarot egles zaros jau tradicionālās eglīšu rotas, kā arī radot jaunas un pavisam īpašas. Ir lieliski, ja eglītes rotāšanas vakars var kļūt arī par radošo darbnīcu, kur ikviens liek lietā savas prasmes, lai radītu īpašu svētku noskaņu. Jaunākie bērni noteikti priecāsies parādīt krāsošanas un līmēšanas prasmes, bet pieaugušie var palīdzēt ar grūtākiem uzdevumiem, piemēram, stingro materiālu sagriešanu, līmēšanu ar karsto līmi vai kokmateriālu zāģēšanu. Kamēr visa ģimene kopā veido skaisto Ziemassvētku egles rotu, vecvecāki var dalīties pieredzē, kā eglīti rotāja viņu bērnībā un jaunībā, kad veikalos nebija tik liela rotājumu dažādība. 

 

Lūk, idejas ierosmēm!
Krāsaini čiekuri
Noteikti rudens pastaigās pa mežiem esat salasījuši priežu un egļu čiekurus. Ļaujiet bērniem izpausties radoši un nokrāsot tos visdažādākajās krāsās – zilus, sarkanus, dzeltenus, arī zelta un sudraba. Tie ļoti skaisti izskatīsies jūsu Ziemassvētku eglītē. 

Ziemassvētku rotājums

 

Zvaigznīšu virtene
Zvaigznīšu virtenes ar nelielu pieaugušo palīdzību spēs izgatavot pat vismazākie Ziemassvētku svinētāji. No krāsaina papīra izgriež vienādas zvaigznītes. Tās pa pāriem līmē kopā, starp tām ievietojot diegu tā, lai veidojas virtene. Skaisti un koši! 

Ziemassvētku rotājums

 

Mazās dāvaniņas 
Ja jums mājās ir koka kluči, tie uz brīdi var kļūt par teicamu Ziemassvētku egles svētku rotu. Varat izmantot kādu no vecajiem ietinamajiem papīriem, kas slēpjas sīklietiņu atvilktnē. To sagrieziet tik lielos kvadrātos, lai tajos kā mazas dāvaniņas varētu iesaiņot klucīšus. Kad tas izdarīts, mazās dāvaniņas ir gatavas karināšanai eglītē!

Ziemassvētku rotājums

 

Raiburaibie bumbuļi
Veikalos var iegādāties eglīšu bumbuļus, kurus ar nelielu darbu un izdomu varat padarīt pavisam īpašus un personalizētus. Bumbuļus varat rotāt ar pašu izgrieztām papīra zvaigznītēm vai mazām sniegpārsliņām, varat aplīmēt ar gliteriem vai stikla pērlītēm, varat veidot zīmējumus vai ģimenes locekļu vārdus. Interesanti izskatīsies bumbuļi, kas aplīmēti ar mežģīnēm. Rotājumi vislabāk turēsies klāt, ja izmantosiet karsto līmi. 

Ziemassvētku rotājums

 

Reklāma
Reklāma

Dekupēti bumbuļi
Lai arī dekupēšana var šķist sarežģīta, tā nebūt nav. Vajadzēs krāsainas salvetes, līmi un otiņu līmes uzklāšanai. Salveti sadaliet slāņos. No salvetes virsējā slāņa vai nu izgrieziet atsevišķus elementus, ko vēlieties izmantot bumbuļa rotāšanai, vai arī var lietot visu virsējo slāni. To pārklāj bumbulim un ar otas palīdzību pielīmē pie eglītes rotājuma, samitrinot visu salveti. Ļaujiet bumbulim nožūt. Pēc tam, ja ir vēlēšanās bumbuļus padarīt spīdīgākas, tos var nolakot ar kādu laku, derēs arī caurspīdīgā nagu laka.  

Ziemassvētku rotājumi

 

Filca figūriņas 
Brīnišķīgs materiāls, no kā gatavot eglītes rotājumus, ir filcs. No filca, izmantojot iepriekš sagatavotus trafaretus, izgriež dažādas figūras – mājiņas, eglītes, cimdiņus, piparkūku vīriņus un citas figūriņas. Tās atbilstoši pa divi sašuj kopā. Dažām var atstāt vaļā kādu maliņu, lai pa to bērns var sabāzt iekšā vati, tad caurumu aizšuj. Beigās piešuj klāt aukliņu, aiz kuras rotājumu iekārt eglītē. Šādas eglīšu mantiņas būs lieliska dāvana mīļajiem Ziemassvētkos. 


Pudeļu korķu eglītes 
Ja mājās ir karstā līme un dažādi nieciņi, ir iespēja veidot visneparastākos rotājumus. Ja ir sakrājušies vīna pudeļu korķi, no tiem var izgatavot skaistas eglītes. Galā piesien lentīti, lai iekārtu eglītē. Ja ir vēlēšanās, šos korķus pirms līmēšanas kopā var arī nokrāsot. 

Ziemassvētku rotājumi

 

Dzīparu eglītes
Mazliet sarežģītāks, tomēr paveicams uzdevums ir dzīparu eglīšu veidošana. Kas jādara? No biezāka kartona jāizgriež, piemēram, eglītes, tad pie kātiņa pamatnes pielīmē dzīpara vienu galu un pamazām tin uz augšu. Līdz pašā spicītē dziju nostiprina tā, lai paliek cilpiņa, aiz kā rotājumu pakārt eglītē. Var izmantot vairāku krāsu dziju, kā arī, piemēram, kaltētos augļus un ogas, lai mazās eglītes izrotātu. 

Ziemassvētku rotājumi

 

Figūriņas no koka
Ļoti skaisti rotājumi sanāk tad, ja tos gatavo no plāna koka plāksnes. No tās ar figūrzāģi izgriež figūras, kas pirms tam uzzīmētas. Tālāk darbiņš bērniem – liekot lietā visu savu fantāziju, figūriņas izkrāsot. Tad pieaugušais ar mazu urbīti augšpusē izurbj caurumu, caur kuru izvērt aukliņu iekāršanai eglītē. 

Ziemassvētku rotājumi

 

Šogad jums noteikti būs visskaistākā eglīte!