Bezglutēna Ziemassvētku eglīte Rīgas bērniem ar celiakiju

Šogad Latvijas celiakijas pacientu biedrība „Dzīve bez glutēna” jau sesto gadu pēc kārtas organizē Ziemassvētku pasākumu bērniem, kuri ikdienā nevar lietot glutēnu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ziemassvētku pasākums ar Rīgas Domes Labklājības departamenta atbalstu notiks 18. decembrī, Rīgas Valda Zālīša sākumskolā. Bērni ar celiakiju no maznodrošinātām ģimenēm var piedalīties eglītē bez maksas.
 

Biedrības „Dzīve bez glutēna” valdes priekšsēdētāja Anna Vilsone: „Ņemot vērā aizvien lielāku atsaucību , šogad notiks divi biedrības “Dzīve bez glutēna” Ziemassvētku pasākumi - bērniem vecumā no 3 līdz 6 gadiem un bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem. šogad bērnus gaida aizraujoša spēle “Pirātu salas noslēpumi”. Pasākumu-spēli veidos vairāki sacensību posmi, kuros aktīvi, intelektuāli un radoši tiks sekmēta bērnu savstarpējā komunikācija, kā arī attīstīta komandas veidošanas un saliedēšanas prasme.”


Pasākumus varēs apmeklēt gan latviski, gan krieviski runājoši bērni. Eglītes vada spēļu profesionāļi no GO SMART un RomArt Kids. Pēc pasākuma katrs dalībnieks saņems bezglutēna dāvanu. Atgādinām, ka parasti bērni pasākumos, tai skaitā skolās un bērnudārzos saņem saldumu paciņas ar glutēnusaturošiem našķiem un līdz ar to nevar pilnībā izbaudīt dāvanas saņemšanas prieku.


Bērniem ar celiakiju vai glutēna nepanesību dalības maksa Ziemassvētku pasākumā - 5 eiro par vienu bērnu. Bērni ar celiakiju no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm piedalīsies pasākumā bez maksas. Biedrība “Dzīve bez glutēna” visa gadā laikā palīdz arī bērniem ar celiakiju no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm – bez maksas piedāvājot gan bezglutēna produktus, gan dalību vasaras nometnēs un Ziemassvētku pasākumos.
 

Reklāma
Reklāma

Paldies mūsu atbalstītājiem par daudzveidīgām un garšīgām dāvanām – bezglutēna produktu ražotājs Schär, Oriola Rīga, Saldus pārtikas kombināts (Saldus gotiņa), Bezglutēna miltu maisījumi Garnec, kā arī bezglutēna kafejnīcas Skudru Pūznis un Tīrā maize.

Vairāk par pasākumu: www.dzivebezglutēna.lv . Pieteikšanās e-pastā: bezglutenadzive@gmail.com.


*Celiakija ir neārstējama, ģenētiska gastroenteroloģiskās sistēmas slimība. Celiakijas slimniekiem mūža garumā jāizvairās no glutēna – kviešu, rudzu, miežu olbaltuma, kas izsauc tievās zarnas bārkstiņu atrofiju, kā rezultātā organismā neuzsūcas uzturvielas, veicinot dažādu slimību attīstu.