Uzkodu maizītes ar Trikata amoliņa sieru šķēlītēs. 4 varianti

Izmēģini!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmēģini!

Sastāvdaļas
1 bagete
1 iepakojums TRIKATA Amoliņš siers šķēlēs
olīveļļa apziešanai
paipalu olas
neliels gabaliņš cepeša
pāris šķēlītes kūpināta bekona
persiks
šampinjoni
pesto mērce
pistācijas vai citi rieksti
1 bumbieris
dažādi garšaugi, piemēram, timiāns, salvija, baziliks
medus – pēc izvēles
2 ķiploku daiviņas
1 citrons

Pagatavošana
Bageti sagriez garenās šķēlēs, apzied ar eļļu un liec 200 grādu sakarsētā krāsnī mazliet apgrauzdēties (ne ilgāk kā 4-5 minūtes). Ja vēlies, maizi pirms cepšanas var ierīvēt ar ķiploka daiviņu.

1. variants
Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un vienu ļoti smalki sakapātu ķiploka daiviņu, pievieno mazliet sāls un citronu miziņu. Pēc izvēles – pievieno timiāna lapiņas.
Uz maizītes liec siera šķēlīti, pāri kārto sēnītes. Ja vēlies – uzpilini nedaudz medus, kas labi sader ar siera riekstaino garšu.

2. variants
Bumbieri sagriez plānās šķēlēs un apgrilē. Uz maizes liec siera šķēlīti, pāri grilēto bumbieri, papildini to ar smalki sakapātiem valriekstiem vai pistāciju riekstiem un mazu timiāna zariņu.

3. variants
Persiku sagriez plānās šķēlītēs un apgrilē uz grila pannas. Uz maizes zied pesto, pāri tam liec grilēto persika šķēlīti un siera šķēlīti, pievieno smalki sagrieztas cepeša šķēlītes. 

Reklāma
Reklāma

4. variants
Uz pannas apkraukšķini bekonu un tā taukos izcep paipalu oliņas. Uz maizes smērē krēmsieru vai zaļumu sviestu, pāri liec nelielu bekona šķēlīti, ceptu paipalu olu un sarullētu amoliņa siera šķēlīti.

 

Sastāvdaļas