Vecāki var apmeklēt bezmaksas sarunu ciklu ar psihoterapeiti Ainu Poišu par bērnu uzvedības cēloņiem

2. novembrī aizsāksies sarunu cikls ar ģimenes psihoterapeiti Ainu Poišu par tēmu „Ko patiesībā ar savu uzvedību vēlas pateikt jums bērns?”. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sarunas – dialogi ir sociālā atbalsta projekts ģimenēm ar bērniem un bērnu vecākiem, ar mērķi uzlabot sapratni un stiprināt kontaktu starp bērnu un vecākiem.

Aina Poiša, ģimenes psihoterapeite saka: „Bērna attīstība – tas ir pienākums arī vecākiem pašiem attīstīties. Saiknes ar bērnu uzturēšana, attīstīšana un nostiprināšana ir vecāku pienākums, kas ir jāapzinās, lai kontakts ar bērnu saglabātos kvalitatīvs un ilgtermiņā”.

Laila Atare, Privātā pirmsskolas izglītības iestāde "DŪDA" īpašniece, SIA "Projekts Pepija" dibinātāja un sociālā projekta atbalstītāja norāda: „ Mēs dzīvojam laikmetā, kurā arvien lielāka loma ir tehnoloģijām- tās prot kontrolēt, atgādināt, mācīt, izglītot, ieinteresēt, attīstīt. Tomēr tās nevar aizstāt vecākus. Tādēļ ir ļoti būtiski visiem līdzekļiem stiprināt saites starp bērniem un viņu vecākiem. Un saruna par bērnu uzvedības izpausmēm, reakcijām un to patiesajiem cēloņiem ir ļoti būtiska palīdzība labāk saprast, iepazīt savu bērnu. Jo bērns vēl ir mazs, tam bieži vien nav pietiekamu instrumentu, pieredzes vai zināšanu resursu kā saviem vecākiem labāk paskaidrot, kā viņš patiesībā jūtas, ko vēlas vai ko negrib. Dažkārt destruktīva vai „ nesaprotama” uzvedība ir vienīgais veids kā signalizēt vecākiem par vajadzībām. Tāpēc izveidojām šo sociālā atbalsta projektu sadarbībā ar ģimenes psihoterapeiti Ainu Poišu.

Sarunu- dialogu sērija notiks privātās pirmsskolas izglītības iestādes„Dūda” telpās, Firsa Sadovņikova ielā 18. Pirmā saruns notiks 2. novembrī plkst. 16.00. Nakamā sarunas sērija norisināsies turpat, 16. novembrī plkst. 16.00. Plānots, ka pasākuma ilgums bus aptuveni stunda. Sarunas plānotas dialoga veidā, kura laikā tiks analizēti konkrēti gadījumi, plānots atbildēt arī uz individuāliem jautājumiem. Ieeja brīva. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 28364649.

Reklāma
Reklāma