Vai tavas augstpapēžu kurpes būs ērtas? Triks, kā to noskaidrot 2 sekundēs

Visticamāk, ne reizi vien esi saskārusies ar problēmu – kā zināt, vai jaunās augstpapēžu kurpes būs ērtas staigāšanai. Īpaši neiespējami to saprast šķiet, ja kurpes tiek pirktas internetā. Taču arī parastā veikalā pirkti augstpapēžu apavi, kaut arī pērkot ir uzmērīti un atzīti par labiem, mājās jau sāk šķist pagalam neērti un "lauž" kājas. Ko darīt?

Lai kurpes, kuras pērc, būtu ērtas un nebojātu tavu pēdu veselību, jāzina pavisam vienkāršs noslēpums.

FOTO: Shutterstock.com

Lai kurpes, kuras pērc, būtu ērtas un nebojātu tavu pēdu veselību, jāzina pavisam vienkāršs noslēpums.

Steidzam jums paziņot patīkamus jaunumus – izrādās, lai uzzinātu, vai kurpes būs ērtas, tās patiesībā pat nevajag mērīt. To var saprast, vienkārši apskatot šos apavus, vēstī portāls shefinds.com. Vienīgais, kam jāpievērš uzmanība, ir attālums no zoles pamatnes līdz papēdim.

Jo šis attālums ir lielāks (ideāli, ja tas ir 3 cm vai vairāk), jo augstpapēdenes būs ērtākas. Lai būtu vēl skaidrāk, mērīt vajag šajā vietā:

 

 

Kā uzsver portāls, šis attālums ir svarīgs tāpēc, ka tieši no tā ir atkarīgs, cik lielā mērā tavs ķermeņa svars balstīsies uz pēdas priekšējās daļas. Tātad – ja attālums būs 2,5 cm un mazāks, kurpes ne tikai būs neērtas; ar tām staigājot, jutīsi arī sāpes pēdas priekšējā daļā.

Reklāma
Reklāma

 

 

Avots: www.kasjauns.lv