Policisti palīdz nogādāt mājās vakarā apmaldījušos zēnu no Tukuma. Kas jāzina vecākiem par bērnu pastaigām vēlos vakaros

Sestdienas vakarā, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki, saņēma informāciju, ka Rīgā „Zasulauka” stacijā atrodas 13 gadus vecs zēns, kurš dzīvo ārpus Rīgas un saviem spēkiem nevar nokļūt mājās.

Bērni no 7 līdz 16 gadu vecumam, tātad skolēni, bez vecāku vai citu pilngadīgu personu klātbūtnes var uzturēties publiskās vietās no pulksten 6 līdz 22.

FOTO: Shutterstock.com

Bērni no 7 līdz 16 gadu vecumam, tātad skolēni, bez vecāku vai citu pilngadīgu personu klātbūtnes var uzturēties publiskās vietās no pulksten 6 līdz 22.

Ierodoties notikuma vietā un apsekojot teritoriju, policijas darbinieki ievēroja kādu 13 gadus vecu jaunieti, kurš atradās publiskā vietā, bez vecāku uzraudzības pēc pulksten 22:00. Uzrunājot puisi, policijas darbinieki stādījās priekšā un paskaidroja ierašanās iemeslu. Puisis izskaidroja, ka dzīvo Tukumā, bet uz Rīgu devies kopā ar savu draugu. Rīgā jaunieši ieradušies pa dienu, zēns stāstīja, ka draugam bijusi kabatas nauda, un viņi kopā pirkuši saldumus, kurus notiesājuši, spēlējoties kādā rotaļu laukumā.

Bērns pēc plkst. 22 uz ielas drīkst atrasties tikai ar kopā ar pieaugušo. Nederēs atruna, ka viņš kaut kur dodas kopā ar vecāko brāli vai draugiem


Bet pēc vairākām pavadītām stundām Rīgā puiša draugs it kā devies pie sava brāļa un licis gaidīt. Tā kā zēna draugs vairāku stundu laikā tā arī nav atgriezies, bet pašam puikam nebija naudas, viņš nevarēja nokļūt mājās. Veiktas pārrunas un pēc tām policijas darbinieki sazinājās ar puiša māti un izskaidroja radušos situāciju. Policisti zēnu nogādāja līdz Rīgas robežai, kur brīdi vēlāk ieradās arī zēna māte. Jaunietis nodots mātes uzraudzībā, bet par notikušo informēti Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas speciālisti, kuri izvērtēs situāciju un iesaistīto personu atbildību.
 

Reklāma
Reklāma

Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas vecākā inspektore Aija Lilienfelde portālam Mammamuntetiem.lv skaidro: "Policisti uz ielas pamanīs bērnu un jaunieti, kas atrodas viens vai kompānijā. Protams, ja tes būs 10 - 15 minūtes pēc noteiktā laika, kad bērns, iespējams, nāk mājās no pulciņa, neviens viņu aiz rokas neķers. Piefiksēs, vai viņš nav alkoholisko vai citu vielu reibumā, vai nav citu aizdomīgu pazīmju. Nav jau tā, ka vecākiem uzreiz tiks piemērots administratīvais sods, tomēr gadījumā, ja jaunieša atrašanās uz ielas vai uzvedība pievērsīs uzmanību, sazināsimies ar sociālajiem dienestiem un aprunāsimies ar vecākiem." 
 


Svarīgi zināt, ka ka bērni no 7 līdz 16 gadu vecumam, tātad skolēni, bez vecāku vai citu pilngadīgu personu klātbūtnes var uzturēties publiskās vietās no pulksten 6 līdz 22. "Tas nozīmē, ka bērns pēc plkst. 22 uz ielas drīkst atrasties tikai ar kopā ar pieaugušo. Nederēs atruna, ka viņš kaut kur dodas kopā ar vecāko brāli vai draugiem,"  atgādina Lielienfelde.