Iznākusi Ulda Ausekļa dzejoļu grāmata "Kaķēns margrietiņās"

Ulda Ausekļa 75. jubilejas gadā iznākusi jauna dzejoļu grāmata "Kaķēns margrietiņās" ar mākslinieces Signes Ērmanes ilustrācijām. Grāmatā apkopoti paši jaunākie – laika posmā no 2015. gada otrās puses līdz 2016. gada sākumam radušies – dzejoļi. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kaķēns margrietiņās

Šajā grāmatā Uldis Auseklis ir palicis uzticīgs pamatvērtībām – dabai, ģimenei, ģimeniskumam, pasaules izziņai, Latvijai, tās dabai, pilsētiņām un ciematiņiem. Dzejas krājumā ienākuši daudzi jauni tēli. Krājums būs ļoti noderīgs palīgs arī literatūras skolotājiem, jo dzejnieks eksperimentē ar dažādām dzejas formām – trioletām, sonetiem, septimām un citām. 


Rotaļu elementi, fonētiski sabalsojumi, asprātības, mīļums un mūsdienīgums raksturīgs arī šajā dzejnieka krājumā. Krājumam ir četras daļas – "Kaķēns šūpo margrietiņas, šūpo žagatiņai ziņas", "Pats tu āpsis, pats tu lapsa", "Bet mans labrīt dzīvo visskaistāk latviešu valodā" un "Stūru stūriem tēvu zeme un stūru stūriem dzejolīši".

 

Reklāma
Reklāma

Šis ir Ulda Ausekļa gads, jo pēc divām nedēļām –  30. oktobrī, smalkais romantiķis svinēs  75 gadu jubileju. Uldis Auseklis dzimis 1941. gada 30. oktobrī Mētrienā. Dzejnieks savulaik veidojis un ietekmējis bērnu literatūru Latvijā, strādājot gan par izdevniecības "Liesma" un "Sprīdītis" bērnu literatūras redakcijas redaktoru, gan tās vadītāju, un, protams, bijis apgāda "Garā pupa" īpašnieks un izdevējs. Rakstnieka daiļrade – dzeja un pasakas – ir latviešu bērnu literatūras zelta klasika.

 

Grāmatas izdošanu finansiāli atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.
Grāmatu var iegādāties lielākajās grāmatu tirdzniecības vietās un internetā ar piegādi mājās – veikals.la.lv