Saziedota nepieciešamā summa aknu transplantācijai jaunietim Austrim

Ar ziedotāju palīdzību ir savākta nepieciešamā summa, lai 25 gadus vecajam Austrim varētu veikt aknu transplantācija, liecina Ziedot.lv informācija.

FOTO: Shutterstock.com

 

Par saslimšanu ar retu aknu slimību, kas sašaurina aknās esošos žultsvadus, Austris nejauši uzzināja jau pirms astoņiem gadiem.

Kopš tā brīža puisis cīnījies ar slimību dažādos veidos, bet tagad ārsti pateikuši – cirozes dēļ steidzami nepieciešama aknu transplantācija.

Austra ģimene lielas cerības bija likusi uz vēl vasarā veselības ministres pausto – no 2017.gada šādas operācijas arī pieaugušajiem varētu apmaksāt valsts. Bet jau pēc pāris mēnešiem paziņots – jāgaida vismaz līdz 2018.gadam. Bet Austrim tik daudz laika nav.

Operēt jaunieti par 40 tūkstošiem eiro uzņēmušies Tartu klīnikas ārsti. Ģimenei šādu līdzekļu nav, un portālā ziedot.lv tika sākta ziedojumu vākšana. Nu nepieciešamā summa ir saziedota.

Iepriekš septembrī LTV ziņoja par jaunieti Baibu, kurai aknu transplantācijai nepieciešamo naudu diennakts laikā saziedoja vairāki tūkstoši atsaucīgu cilvēku.

Reklāma
Reklāma

Lai gan arī Latvijas mediķi ir gatavi orgānu pārstādīt, sākumā aknu transplantāciju veicot pieaicinātu ārzemju mediķu vadībā, Veselības ministrija šo pakalpojumu nav iekļāvusi valsts apmaksāto operāciju sarakstā. Iemesls – naudas trūkums. Tādēļ vienīgā iespēja bija vākt ziedojumus un doties uz transplantāciju ārvalstīs.

 

Avots: www.lsm.lv