Es jaunajās attiecībās biju tik laimīga! Mamma atklāj, kā jaunais vīrs seksuāli izmantojis viņas meitu

Ja 2013. gadā Latvijā noziegumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību piedzīvojuši 25% no visiem noziedzīgos nodarījumos cietušajiem bērniem, tad 2015. gadā šis skaitlis sasniedzis 30,6% atzīmi. 

Nav viegli saņemties un atklāt sabiedrībai, ka tavā ģimenē ir noticis kaut kas tāds. Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nav viegli saņemties un atklāt sabiedrībai, ka tavā ģimenē ir noticis kaut kas tāds. Ekrānuzņēmums no video.

Nodibinājuma "Centrs Dardedze" juriste Laura Ceļmale uzskata, ka minētie skaitļi nenozīmē, ka Latvijā pieaug seksuālo noziegumu apjoms, bet drīzāk speciālisti kļūst kompetentāki atklāt seksuālos noziegumus, kā arī sabiedrība kopumā kļūst drosmīgāka runāt par šiem jautājumiem un aizdomu gadījumā arī ziņot tiesībsargājošām iestādēm. 

 

Drosmīgi stāsti iedrošina un palīdz saņemties uz rīcību. Lūk, viens no šādiem stāstiem. 

Video sieviete, rādot lapas ar tekstiem izstāsta savu stāstu. 34 gadus veco sievieti sauc Katrīna. Viņai ir 17 gadus veca meita Alise. Pirms diviem gadiem Katrīna sāka satikties ar vīrieti, kuru pazina jau 20 gadus. Vīrietim ir 3 bērni - dēls un divas meitas. Vecākā meita tikai gadu jaunāka par Alisi. Katrīna vīrieti raksturo kā pilnīgi normālu - ar vaļaspriekiem, labu darbu, draugiem un sociālo dzīvi. Katrīna raksta, ka vīrietis izturējās šarmanti un romantiski. Viņa jutusies ļoti laimīga kopā ar šo vīrieti. 2014. gada jūnijā viņi apprecējušies. 

Viss mainījies 2015. gada aprīlī, kad Katrīna saņēmusi zvanu no policijas - jaunais vīrs seksuāli izmantojis Katrīnas meitu Alisi, kurai tajā brīdī bija vien 15 gadu. Katrīna nekavējoties iesniedza prasību par šķiršanos un tā paša gada septembrī laulība beigusies arī oficiāli. 

Izmeklēšanas gaitā vīrietis noliedz savu vainu, taču DNS analīzes pierādīja pretējo. Tiesa piesprieda 90 dienas cietumā un 8 gadus probācijas uzraudzību. 

Video noslēgumā Katrīna uzsver, ka ne vienmēr briesmas slēpjas svešiniekos, bieži vien lielākie varmākas izskatās pavisam normāli. 

SKATIES VIDEO

https://www.youtube.com/embed/L2pOance7lc
Reklāma
Reklāma

 

LASI ARĪ: Vai un kā iespējams atpazīt pedofilu tuviniekos

Aktuāli - kā ar bērnu runāt par pedofīliju?

Mammas vīrietis mani seksuāli izmantoja. Mamma to zināja...

Kā seksuāli izmantoja četrgadnieci. Patiess stāsts

Ūsainis vilka mani pie sava locekļa. Bērna seksuālās vardarbības stāsts

Stāsts par ūsaini un seksuālo vardarbību. Psihologa komentārs

Seksuālā vardarbība pret bērnu - visretāk atklātais noziedzīgais nodarījums