Viedierīces mājai – miers prātam un dvēselei!

Ugunsgrēki, zādzības, apkures katlu problēmas, ūdens un gāzes noplūdes – tās ir nelaimes, kuras piecu gadu laikā savās mājās vai paziņu lokā piedzīvojuši 11% Rīgas un Pierīgas privātmāju īpašnieku. Atrodoties ārpus mājas, saimnieki vēlas būt droši par mājās notiekošo, tādēļ arvien biežāk pielieto no attāluma vadāmas mājas viedierīces.

Ņemot vērā viedierīču plašo pielietojuma potenciālu, jau šobrīd 15% aptaujāto privātmāju īpašnieku Rīgā un tās apkārtnē, rūpēs par mājokļa drošību, izmanto viedierīces  un sensorus. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ņemot vērā viedierīču plašo pielietojuma potenciālu, jau šobrīd 15% aptaujāto privātmāju īpašnieku Rīgā un tās apkārtnē, rūpēs par mājokļa drošību, izmanto viedierīces un sensorus. Publicitātes foto.


Kas ir gudrā māja?

Smart Home ir māja, kas aprīkota ar dažādiem gadžetiem galvenokārt drošības apsvērumu un ikdienas paradumu automatizācijas dēļ. Piedāvājums ir ļoti plašs – dažādi sensori (piemēram, kustības sensors un dūmu sensors, plūdu sensors), bērnu monitors, WiFi kamera, WiFi rozete un citas vienkāršas, bet ikdienā ļoti noderīgas viedierīces, kas ir vadāmas ar aplikācijas palīdzību no tava telefona, planšetes vai datora jebkurā vietā un laikā. Šie gadžeti ir ļoti vienkārši uzstādāmi, un vēl vienkāršāk lietojami. To funkcionalitāti iespējams apvienot un veidot dažādus iekārtu mijiedarbības scenārijus, kas piemēroti konkrēti tavām ikdienas vajadzībām.

Ņemot vērā viedierīču plašo pielietojuma potenciālu, jau šobrīd 15% aptaujāto privātmāju īpašnieku Rīgā un tās apkārtnē, rūpēs par mājokļa drošību, izmanto viedierīces  un sensorus – liecina Lattelecom un pētījumu uzņēmuma BERG Research aptauja*.

Vislielāko viedierīču potenciālu mammamuntetiem.lv apmeklētāji saskata reizēs, kad dodas garākos izbraukumos ārpus mājas. Pieskatīt savu tukšo mājokli attālināti gatavi pamēģināt 54%. 

Rūpes par bērniem

Vadošā interneta un televīzijas pakalpojumu sniedzēja Lattelecom veiktajā aptaujā** portālā mammamuntetiem.lv 42% aptaujāto atzina, ka labprāt izmantotu viedierīces kā būtisku palīgu bērnu ikdienas gaitu uzraudzībai, esot ārpus mājas vai atrodoties citā istabā.
Ikviens vecāks ir saskāries ar sava bērna bailēm no tumsas, tāpēc ir svarīgi radīt tieši viņiem paredzētu, drošu vidi. Piemēram, ja bērns iet gulēt deviņos, atstāj viņam ieslēgtu naktslampiņu, kas pieslēgta WiFi rozetei, un iestatīta automātiskai izslēgšanai pēc divām stundām. Lai būtu drošs, ka bērns, naktī pamostoties, nenobīsies no tumsas, saslēdz WiFi rozeti ar kustības sensoru, kas nodrošinās automātisku gaismas ieslēgšanu un mazinās uztraukumu bērnistabā. 

 

Izklaidīgais svētku laiks

Svētku laikā, piemēram, Ziemassvētkos, mājas un arī pagalma rotāšanai tiek izmantotas lampiņu virtenes. Ļoti svarīgs faktors svētku sajūtas radīšanas procesā ir arī vienmēr aktuālais energoefektivitātes jautājums. Kontrolē āra apgaismojumu ar WiFi rozeti, iestatot savā viedtālrunī lampiņu virtenes darbības laiku, un lampiņas tiks ieslēgtas un izslēgtas automātiski. Līdzīgi rīkojies ar izrotāto eglīti, kad par lampiņu virtenes darbību atceries jau guļamistabā. Par papildus drošību gādā dūmu sensors, bet tu guli mierīgi!

Šāds ikdienas risinājums noderētu 52% Lattelecom aptaujātajiem mammamuntetiem.lv lietotājiem, kas dažādas viedierīces būtu gatavi pielietot mājas elektroierīču darbības automatizēšanai, piemēram, gaismas, siltuma un citu sadzīves elektroiekārtu attālinātai vadībai. 

Reklāma
Reklāma

 

Esi vienmēr drošs!

Vislielāko viedierīču potenciālu mammamuntetiem.lv apmeklētāji saskata reizēs, kad dodas garākos izbraukumos ārpus mājas. Pieskatīt savu tukšo mājokli attālināti gatavi pamēģināt 54%.  Aptuveni tik pat lielai daļa jeb 53% aptaujāto labprāt pielietotu viedierīces mājokļa drošības uzlabošanā – potenciālo santehnikas bojājumu, ugunsgrēka, zādzību un citu risku mazināšanai.  Tāpat šīs viedierīces noderētu pieskatot mājdzīvniekus (24%), kā arī sekojot auklītes, strādnieku un citu algotu personu darbībai (18%).

Lielisks risinājums drošības līmeņa celšanai ir WiFi logu un durvju, kā arī kustības sensori un kameras – gadžeti informēs par mājās notiekošo rosību. Tāpat WiFi rozete lieliski noderēs, ja veļu gludini rīta steigā – vienkārši pieslēdz gludekli šai rozetei un tevi visas dienas garumā vairs nekad nenomocīs jautājums: “Vai es izslēdzu gludekli?”

“Nav jābūt tehnoloģiju guru, lai ieviestu viedos risinājums sava mājokļa automatizācijas, drošības un ikdienas ērtības uzlabošanai. Īsā laikā šie gadžeti kļuvušas viegli un ērti lietojami, kā arī lieliski iekļaujas interjerā. Turklāt straujā ikdiena pastiprina vajadzību pēc uzticamiem mājokļa uzraugiem, tādēļ Lattelecom e-veikals jau šodien piedāvā daudzveidīgu mājas viedierīču  klāstu par izdevīgām cenām. Iegādājoties preces ar dalītā maksājuma palīdzību, Lattelecom klienti jau šodien var pārliecināties par viedierīču sniegto komfortu savās mājās, turklāt nepārmaksājot,” stāsta Lattelecom Mazumtirdzniecības nodaļas vadītājs Andris Bodnieks. 

Vairāk par tehhonloģijām mājas drošībai un ikdienas komfortam iespējams uzzināt viedierices.lattelecomveikals.lv, kā arī iegādāties tās Lattelecom e-veikalā.

 

* BERG Research interneta aptaujas starp Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem, kuri dzīvo privātmājās (respondentu skaits = 400).

**Lattelecom interneta aptauja portālā mammamuntetiem.lv (Respondentu skaits = 501).