Kā pasargāt sevi no viltotu pasākuma biļešu iegādes? Izlasi pirms pērc!

Izlemjot uz pasākumu doties pēdējā brīdī, nereti nākas saskarties ar situāciju, ka biļetes jau izpārdotas vai to cena ir krietni augusi. Šādos brīžos daudzi pasākumu apmeklētāji mēdz ielūkoties sludinājumu portālos, kuros var atrast ieejas biļetes teju uz visiem pasākumiem, turklāt par pārsteidzoši zemu cenu. Lai prieku par gaidāmo pasākumu neaizēnotu fakts, ka iegādātās biļetes ir viltotas vai nav derīgas.

Ja biļete būs izdrukāta vairākos eksemplāros un kāds būs paspējis to pie ieejas noskenēt vēl pirms jums, ieeja pasākumā jums tiks liegta.

FOTO: Shutterstock.com

Ja biļete būs izdrukāta vairākos eksemplāros un kāds būs paspējis to pie ieejas noskenēt vēl pirms jums, ieeja pasākumā jums tiks liegta.

 

SIA Biļešu Serviss administratīvā direktore Līga Rubine sniedz padomus, kas ļaus izvairīties no apkrāpšanas.


Pašlaik Latvijā var iegādāties trīs veidu pasākumu biļetes – stingrās veidlapas, kuras pieejamas biļešu tirdzniecības vietās, PDF biļetes, kuras tiek nosūtītas uz pircēja e-pastu, kā arī elektroniskās biļetes.

 

PDF biļetēm nav aizsardzības zīmju

“Īpaši uzmanīgiem ir jābūt, iegādājoties izdrukātas PDF biļetes, jo atšķirībā no pirmajiem diviem biļešu veidiem tām nav aizsardzības zīmju. Lai gan katrai biļetei ir unikāls ID numurs, kuru var pārbaudīt biļešu tirdzniecības kasēs, tas ļaus noteikt vienīgi biļetes pirmreizējās iegādes vietu un laiku. To, vai sludinājumu portālā nopirktā biļete ir derīga un ļaus jums iekļūt pasākumā, var noskaidrot, tikai noskenējot biļeti pie pasākuma ieejas. Diemžēl, ja biļete būs izdrukāta vairākos eksemplāros un kāds būs paspējis to pie ieejas noskenēt vēl pirms jums, ieeja pasākumā jums tiks liegta,” skaidro Līga Rubine.

 

Reklāma
Reklāma

Stingrās veidlapas biļetes - drošākas
Tādēļ, ja pieņemts lēmums iegādāties biļeti uz kāroto pasākumu ar sociālo tīklu vai sludinājumu portālu starpniecību, labāk izvēlēties stingrās veidlapas biļeti, kas apliecina, ka tā savulaik pirkta biļešu tirdzniecības kasē. “Tirdzniecības vietās nopērkamās biļetes ir daudz grūtāk viltot, jo tajās iestrādāta virkne aizsardzības risinājumu. Šo biļešu drukai tiek izmantots tikai augstas kvalitātes termopapīrs, kurā iespiesta hologramma." stāsta Līga Rubine.

 

Biļetes cena
Iegādājoties biļetes no trešajām pusēm, svarīgi pievērst uzmanību arī biļetes cenai. “Neticami zema biļetes cena var liecināt par risku tikt apkrāptam. Nereti negodprātīgi pārdevēji, paļaujoties uz cilvēku lētticību un nevērību, pārdod atlaižu grupu – studentu vai pensionāru, biļetes kā standarta biļetes par zemāku cenu. Iegādājoties šādu – krietni lētāku biļeti – jārēķinās, ka pie ieejas pasākumā vajadzēs uzrādīt ne tikai biļeti, bet arī dokumentu, kas apliecina piederību konkrētajai atlaižu grupai. Ja šāda dokumenta nav – ieeja pasākumā tiks liegta un šķietamais ietaupījums būs pārvēties neplānotos zaudējumos,” brīdina Līga speciāliste.

 

Nefotografē biļetes un nedalies sociālajos kontos!
Viņa arī iesaka ievērot piesardzību un priekā par gaidāmo pasākumu nefotografēt biļetes, un nedalīties ar to attēliem sociālajos tīklos. Ja attēls ir augstas izšķirtspējas, krāpnieki var to izmantot, lai ar jūsu biļeti iekļūtu pasākumā, ierodoties uz to ātrāk un noskenējot tās svītru kodu pirmie. Arī šādā gadījumā, lai gan būsiet īstais biļetes īpašnieks, pasākums ies secen.