Sniedz palīdzīgu roku trūkumā nonākušām ģimenēm, piepildot pārtikas paku. Otro reizi Rimi veikalos norisinās kampaņa Paēdušai Latvijai

14. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 21.00 Rimi veikalos lielākajās Latvijas pilsētās ikviens iedzīvotājs tiek aicināts līdzās saviem ikdienas pirkumiem piepildīt arī pārtikas paku, lai palīdzētu kādai trūkumā nonākušai ģimenei ar bērniem, pensionāram vai invalīdam, kuru ienākumi ir zem iztikas minimuma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pārtikas pakā ieteicams likt produktus ar ilgu derīguma termiņu, piemēram, miežu putraimus, mannu, auzu pārslas, makaronus, miltus, eļļu, gaļas vai zivju konservus, cukuru, rīsus, margarīnu, vistas buljonu un zirņus.

“Šajā rudenī aicinām ikvienu iesaistīties laba darba paveikšanā, nepalikt malā un atnākt uz kādu no Rimi veikaliem, lai piepildītu pārtikas paku. Tā nonāks pie tām Latvijas ģimenēm ar bērniem, kuras dažādu apstākļu dēļ ir nonākušas trūkumā, taču nekādus sociālos pabalstus nesaņem. Tieši šīm ģimenēm nereti trūkst pat minimālo iespēju galdā celt pašu pieticīgāko maltīti, lai ar siltām pusdienām pabarotu savus bērnus. Piepildīt pārtikas paku nav nedz laikietilpīgi, nedz dārgi, taču tas ir liels atbalsts tiem cilvēkiem, kuriem nav ko ēst, kā arī tas sniedz gandarījumu un prieku pašam par labu paveiktu darbu,” saka pārtikas bankas Paēdušai Latvijai vadītāja Agita Kraukle.

Latvijas Samariešu apvienības Pārtikas banka Paēdušai Latvijai organizē dažāda veida palīdzību tām ģimenēm, kuras dažādu apstākļu dēļ nonākušas trūkumā. Kopš šī gada par partneri kļuvis lielveikalu tīkls Rimi. 
“Lai sniegtu savu atbalstu trūcīgajām ģimenēm visā Latvijā, Rimi regulāri ziedo kvalitatīvus produktus dažādām organizācijām, kā arī pārtikas bankai Paēdušai Latvijai, un šī akcija būs otrā reize, kad aicinām arī mūsu pircējus iesaistīties un palīdzēt līdzcilvēkiem. Iepriekšējā reizē visi kopā saziedojām 2673 pārtikas pakas, turklāt bija prieks arī redzēt, ka akcijā iesaistījās tik liela daļa no mūsu pašu darbiniekiem. Šoreiz ceram, ka varēsim palīdzēt vēl plašākam cilvēku lokam!” uzsver Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite. 


Pārtikas bankas pakas tiek nodrošinātas, pateicoties uzņēmumu un Latvijas iedzīvotāju ziedojumiem, kā arī daudziem brīvprātīgajiem atbalstītājiem. 2015. gadā palīdzība tika sniegta vairāk nekā 15 tūkstošiem trūkumā nonākušiem Latvijas iedzīvotājiem - aptuveni 2143 cilvēkiem mēnesī. Pateicamies ikvienam atbalstītājam un ziedotājam!

Reklāma
Reklāma