6 skatu torņi Rīgā un Rīgas apkārtnē

Lai baudītu dabu ne vienmēr jābrauc uz Siguldu. Rīgā un Rīgas apkārtnē ir vairāki torņi, no kuriem paveras brīnišķīgs skats. 

Tepat Rīgā un Rīgas apkārtnē ir vairāki torņi, no kuriem paveras brīnišķīgs skats

FOTO: Shutterstock.com

Tepat Rīgā un Rīgas apkārtnē ir vairāki torņi, no kuriem paveras brīnišķīgs skats

Bumbu kalna tornis


Bumbu kalnā pie piemiņas vietas nesen uzstādīts augsts koka skatu tornis. Uz torni iespējams nākt gan no ceļa, gan pa koka kāpnēm no piemiņas vietas puses. Tornis skaitās uguns novērošanas tornis, taču atvērts apmeklētājiem. Pašā augšā ir apmeklētājiem nepieejams novērotāja namiņš, taču zem tā ir plaša skatu platforma, skats sniedzas tālu, redzama jūra, Rīgas centrs, pārdaugava

 

 

Ķengaraga putnu tornis


Skaista vieta saulrietā kur pastaigāties, pavērot daugavu, mierīgi pasēdēt uz soliņa, vai aktīvākos periodos pavērot putnus. Te ir arī garš gājēju celiņš uz centru, kas iet tieši gar Daugavu. Pie putnu torņa ir bezmaksas stāvvieta.

 

 

Dunduru pļavu tornis


Dunduru pļavas īpašas ar to, ka šeit ganās savvaļas govis, un te ir atkal salīkumota, kādreiz par grāvi pārvērstā Slampes upe. Te arī skatu tornis, un var izbraukt interesantu velo apli gar šo vietu.

 

 

Reklāma
Reklāma

Ložmetējkalns


Ložmetējkalnā ir izvietots milzīgs skatu tornis, ir iespēja pastaigāt pa mežu, un apmeklēt netālu esošās brīvdabas ekspozīcijas par kara tēmu. Ir atjaunoti ierakumi, bunkuri un citas vietas.

 

 

Ogres zilo kalnu tornis


30.4m augsts koka skatu tornis Ogres zilajos kalnos. Tepat netālu pie Dubkalnu karjera esot arī skatu platforma un atpūtas vietas.

 

 

"Lielie Kangari" Ropažu novadā

 

Ropažu novadā dabas liegumā "Lielie Kangari" ir jauns skatu tornis.  Te ir izbūvēts 33 metrus augstu skatu torni, kura virsotnē atrodas platforma, no kuras paveras skats uz Kangaru ezeru un Lielkangaru purvu. Dabas liegumā izbūvēta arī nepilnu divu kilometru gara pastaigu taka ar tiltiņiem un skatu platformu pie ezera.