Pārsteidzoši atklājumi par gulēšanu kopā ar mājdzīvniekiem

Ja jums mājās ir suns vai kaķis, noteikti esat apsprieduši, vai dzīvnieka vieta ir gultā. Arī pētnieki ir pievērsuši uzmanību šai problēmai. 

a saimnieks ir guļava, tad arī suns daudz vairāk laika pavada miega stāvoklī.

FOTO: Shutterstock.com

a saimnieks ir guļava, tad arī suns daudz vairāk laika pavada miega stāvoklī.


Nesen veiktā pētījumā atklāts, ka tie cilvēki, kuri naktī guļ vienā gultā ar savu mājdzīvnieku, daudz retāk cieš no miega traucējumiem. Dzīvnieku īpašnieki, kuriem ar mīluli ir kopīga gulta, jūtas drošāk, līdz ar to ir daudz ciešāks un labāks miegs. 

Pētījumā piedalījās 150 mājdzīvnieku īpašnieki, kuri aizpildīja īpašu miega anketu, kura ietvēra jautājumus par gulēšanas paradumiem. Anketā dalībniekus izvaicāja par mājdzīvnieku skaitu, veidu un vietām, kur tie pavada nakti – atsevišķi vai saimnieka gultā. Dalībniekiem arī vaicāja viedokli, kā dzīvnieka klātbūtne ietekmē miegu. 

Dzīvnieku īpašnieki, kuriem ar mīluli ir kopīga gulta, jūtas drošāk, līdz ar to ir daudz ciešāks un labāks miegs.

Tikai 20% no aptaujātajiem uzskatīja, ka mājdzīvnieks guļamistabā traucē. Savukārt 41% aptaujāto atzina, ka dzīvnieks gultā nomierina un ļauj gulēt labāk, jo sajūt dzīvnieka ķermeņa siltumu, dzird murrāšanu vai ņurdēšanu, mierīgo elpošanu. 

Interesanti, ka labāk gulēja tie saimnieki, kuriem bija viens mājdzīvnieks. Divu un vairāk dzīvnieku īpašnieki vairāk sūdzējās par traucētu miegu. Tāpat labāk gulēja suņu īpašnieki. Pētnieki to skaidroja ar faktu, ka suņi ir gatavi daudz vairāk pielāgoties saimnieka dzīves ritmam. Ja saimnieks ir guļava, tad arī suns daudz vairāk laika pavada miega stāvoklī. 

 

Reklāma
Reklāma

LASI ARĪ: Vai dzīvnieks mājās spētu mazināt trīsgadnieka uzvedības problēmas? Speciālista komentārs

Kā atpazīt suņa ķermeņa valodu? Padomus sniedz speciāliste

Ģimenē ienāk mājdzīvnieks. Vai tiešām mainās arī cilvēciskās attiecības? 


Avots: www.m2now.co.nz