Latvijas Bērnu bāreņu fonds aicina kopīgiem spēkiem iekārtot terapeitiskās spēļu istabas

Latvijas speciālajās internātpamatskolās Latvijas Bērnu bāreņu fonds ir aizsācis projektu “Vēlēties spēlēties”, kura mērķis ir izveidot terapeitiskās spēļu istabas 13 Latvijas speciālajās internātskolās. 

Foto reportāža no spēļu istabas atklāšana Antūžu speciālajā internātpamatskolā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto reportāža no spēļu istabas atklāšana Antūžu speciālajā internātpamatskolā

Par līdzšinējiem ziedojumiem jau iekārtota viena spēļu istaba speciālajā internātpamatskolā Antūžos, un šobrīd top vēl divas. Projekta atbalstam tiek veidots pazīstamu mūziķu un bērnu kopīgi ieskaņots albums ar Guntara Rača dziesmām.

Lai iekārtotu vēl 10 terapeitiskās istabas, nepieciešami 50 680 eiro.LBBF aicina Latvijas sabiedrību un uzņēmējus iesaistīties, lai fonda aprūpē esošo Latvijas speciālo internātpamatskolu bērniem būtu iespēja darboties spēļu istabās.
 

Projektu var atbalstīt, piezvanot uz ziedojumu tālruni 90006688 (1,42 EUR par zvanu)vai ar pārskaitījumu uz ziedojumu kontiem:
AS “CITADELE BANKA”, 
LV62PARX0000575211011 
AS “SEB BANKA”, LV08UNLA0050013300571.


Terapeitiskās spēļu istabas palīdz dažāda vecuma bērniem un jauniešiem ar dažādu pakāpju garīgās un fiziskās attīstības traucējumiem veicināt daudzpusīgu attīstību. Spēļu istabu iekārtojums ir izstrādāts sadarbībā ar speciālistiem.

Terapeitisko mērķu īstenošanai spēļu istabas ir dalītas četros aktivitāšu stūros: Izziņas un spēļu stūris, Sajūtu stūris, Radošais stūris un Relaksācijas stūris.
 

Projekta īstenošanai līdz šim jau ir saņemti ziedojumi 13 800 eiro apmērā, un šie līdzekļi ļāvuši septembrī iekārtot spēļu istabu speciālajā internātpamatskolā Antūžos. Šobrīd tiek veidotas spēļu istabas speciālajā internātpamatskolā Aleksandrovā un Baltinavas Kristīgajā internātpamatskolā.Vienas terapeitiskās spēļu istabas vidējās izmaksas ir 4960 eiro, savukārt visu 13 terapeitisko istabu kopējās izmaksas sasniedz 64 480 eiro.


 

Projekta idejai ir atsaukušies Latvijā zināmi un iemīļoti mūziķi Guntars Račs, Sergejs Jēgers, Normunds Rutulis, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Andrejeva un citi, un šobrīd top projektam veltīts mūzikas albums “Vēlēties spēlēties” ar Guntara Rača dziesmām. Mūzikas albuma ierakstā kopā ar pazīstamajiem māksliniekiem piedalīsies arī bērni ar īpašām vajadzībām no Latgales un Vidzemes reģionu speciālajām internātskolām.  

LBBF prezidents Kaspars Markševics par šo projektu saka: “Ir tik dabiski vēlēties spēlēties! Rotaļas un spēles ir bērna durvis uz pasauli. Mums ir tas prieks palīdzēt tās atvērt arī tiem bērniem, kuru dzīve nebūt nav vienkārša un pašsaprotama. Apziņa, ka varam būtiski uzlabot un mainīt speciālo internātskolu bērnu ikdienu, ir iedvesmojoša, un mēs turpināsim šī projekta realizāciju, lai pilnībā īstenotu tā mērķus!”

Reklāma
Reklāma


Antūžu speciālās internātpamatskolas direktora vietniece audzināšanas darbā Inese Fokičeva pēc spēļu istabas iekārtošanas: "Terapeitiskā spēļu istaba mūsu skolā ir īsts brīnums!Nodarbības tajā ļauj bērniem paust savas emocijas, attīstīt iztēli un radošumu, palīdz nomierināties un koncentrēties, kā arī attīstīt sīko pirkstu muskulatūru un pirkstu un acu koordināciju. Spēļu istaba palīdz ārstēt un atveseļot.Bērnu un pedagogu vārdā paldies visiem, visiem, kas palīdz vairot prieku šo bērnu ikdienas dzīvē.”

Fonda atbalstītās speciālās internātskolas: Antūžu speciālā internātpamatskola, Tilžas internātpamatskola, Aleksandrovas speciālā internātskola, Raudas internātpamatskola, Ziemeļvidzemes internātpamatskola, Baltinavas Kristīgā internātpamatskola, Gaujienas speciālā internātskola, Katvaru speciālā internātpamatskola, Ezersalas speciālā internātpamatskola, Sveķu speciālā internātpamatskola, Palsmanes speciālā internātpamatskola, Gaismas internātpamatskola, Rīgas 4. speciālā internātpamatskola.

 


Plašāka informācija par projektu un tā realizācijas gaitu foto un video reportāžās: 
www.lbbf.lv
https://www.facebook.com/LBBF-568481869950635/
http://www.draugiem.lv/lbbf.lv/
Papildu informācija: info@lbbf.lv un pa tālruņiem: 26555588 un 28358416.