Vannošanās - līksmība bez asarām!

Silts ūdens, putas, patīkama smarža – izklausās pēc īstiem svētkiem, vai ne? Tomēr bērns uz vannošanos var skatīties pavisam citādi, ja ir apstākļi, kas viņam šķiet nepatīkami. Tas padarīs šo procesu sarežģītu, tāpēc nepieciešams atrast ceļu, kā vannošanos mazulim padarīt interesantu un tīkamu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Ļoti svarīgi mazuļa peldināšanai izmantot kvalitatīvas vannas rotaļlietas, kas ir speciāli pielāgotas spēlēm vannā.

 

Pamēģināsim uz vannošanos paskatīties ar mazuļu acīm – lai tā nav ikdienas mazgāšanās, bet gan ikdienas izklaide! Iejūtieties: esiet līksmas, smejieties, smīdiniet, radiet stāstus, spēlējieties, laižot ūdeni vai ziepējot mazuli. Drīz ievērosiet, ka bērns ne tikai vēlēsies mazgāties, bet vēlēsies to darīt kopā ar jums. Izveidojiet rutīnu: katru dienu vannošanu rīkojiet vienā un tajā pašā laikā, pieskaņojiet peldināšanu bērna ieradumiem. Pie vannošanās pārejiet pamazām, lai bērns pierod pie ūdens un aprod ar jauno vidi.

 

 

Lai bērnam noturētu uzmanību, mainiet rotaļlietas un spēles: tās diezgan ātri apnīk, bērniem gribas arvien jaunus iespaidus - tādēļ mainiet rotaļlietas, lai saglabātu intrigu katrā vannošanās reizē. Var izvēlēties savstarpēji saderīgas un speciāli ūdens spēlēm paredzētas rotaļlietas, piemēram, no kvalitatīvo “TOMY” vannas rotaļlietu sērijas, kuras var lietot visas kopā, pa vienai, konstruēt, piestiprināt pie vannas un sienām vai spēlēt attīstošas spēles – tā bērns iepazīstas ar krāsām un formām.

 

 

Vairums šo vannas rotaļlietu radītas ar mērķi palīdzēt mazulim attīstīt un pilnveidot motorās iemaņas. Turklāt, ja bērni ir nodarbināti, vecākiem ir daudz vieglāk viņus nomazgāt. Ļoti svarīgi mazuļa peldināšanai izmantot kvalitatīvas vannas rotaļlietas, kas ir speciāli pielāgotas spēlēm vannā – t.i., kuru tekstūru un krāsu neietekmē ūdens un lietojamie mazgāšanās līdzekļi. Ir vērts izvēlēties rotaļlietas no drošiem un pārbaudītiem materiāliem, jo mazgāšanās laikā bērni rotaļlietas mēdz “pagaršot”.

 

 

Izvēlēties personāžus: ja bērnam ir iemīļoti grāmatu vai animāciju filmu varoņi, izvēlēties ar šo varoņu tematiku apdrukātu vannas cimdu, dvieli vai ziepes. Pūtiet ziepju burbuļus - pūst burbuļus vannā ir tikpat aizraujoši kā ārā, tas ir mazs nieciņš, kas radīs priecīgu atmosfēru mazgāšanās laikā. 

 

Spēlējiet ieniršanas spēli:

ja vannojaties vai peldaties kopā ar savu bērnu, varat uzspēlēt šādu spēli – kāda nezināma iemesla dēļ šī rotaļa bērniem šķiet gandrīz maģiska. Spēle ir vienkārša: viens no spēles dalībniekiem aizspiež degunu un ienirst ūdenī, tad, kad viņš iznirst, ienirst nākamais, utt. – Laistieties ar ūdeni: tas gan varētu nepatikt visiem vecākiem, jo īpaši tiem, kas vēlas, lai viss notiktu kārtīgi, tomēr vismaz vannā taču dažreiz var mazliet pablēņoties. Turklāt tas var palīdzēt, ja bērnam nepatīk duša – no krūzītes uz galvu un ķermeni līstošs ūdens bērnam var patikt daudz vairāk nekā dušas plūsma.

 

Ļaujiet bērnam mazgāties pašam un mazgāt arī rotaļlietas: lai bērns ziepējas un mazgājas pats, kā nu tas viņam sanāk. Daži bērni ļoti agri izrāda vēlmi būt patstāvīgi – būsim pacietīgas un ļausim viņiem mēģināt. Ja vecākiem ir grūtības pierunāt mazuli mazgāties, jāmēģina ar viņu vienoties, ka vecāki nomazgās viņu, savukārt viņš ar sūkli nomazgās savas rotaļlietiņas, lai tās arī būtu tīras. Kā vien no variantiem var būt izkrāsojiet ūdeni. Ir pieejamas speciālas vannas tabletes, kuras maina ūdens krāsu uz zilu, zaļu vai sārtu. Varbūt spilgtās krāsas palīdzēs jūsu mazulim iemīlēt vannošanos! 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

TOMY rotaļlietas meklē veikalos:

Brīvības iela 372, t/p „Alfa”

Lielirbes iela 29, t/c „Spice”

Liepāja, Lielā iela 13, t/c „Kurzeme”

 

 

Ieriķu iela 3, t/c “Domina Shopping”

Mūkusalas iela 71, mic „Rīga Plaza”

Lielais prospekts 3/5, t/c “Tobago”

 

 

Kurzemes prospekts 3, Imanta

Mazā Rencēnu iela 1, i/c „Atrium Azur”

 

 

Stacijas laukums 2, t/c „Origo”

Daugavpils, Rīgas iela 9, t/c „Solo”

Jelgava, Rīgas iela 11a, t/c „Valdeka”

Jelgava, Driksas iela 4, t/c „Pilsētas pasaža”