Notiek arī tā: vecāki slēpa sava bērna dzimumu piecus gadus

Kad Beka Lakstone (Beck Laxton) un Kīrans Kūpers (Kieran Cooper) sagaidīja piedzimstam savu dēlu, Sašu Lakstonu (Sasha Laxton), viņi nolēma nevis visiem skaļi paziņot ”Mums piedzima puika!”, bet paturēt šo informāciju noslēpumā. Tā vietā viņi paziņoja tikai dažiem radiniekiem, ka viņu bērns ir ”viņš”. Ar pārējiem cilvēkiem puika tika iepazīstināts kā ”mazulis”, un par bērnu runāja, neizmantojot personu vietniekvārdus.

Kritiķi un interneta komentētāji abus vecākus ir nosaukuši par trakiem, varmākām un ir bijuši ierosinājumi izņemt mazo puiku no ģimenes.

FOTO: Shutterstock.com

Kritiķi un interneta komentētāji abus vecākus ir nosaukuši par trakiem, varmākām un ir bijuši ierosinājumi izņemt mazo puiku no ģimenes.

 

”Stereotipi pamatu pamatos ir stulbi. Kāpēc lai mēs vēlētos ieslodzīt cilvēkus kaut kādos rāmjos?” Lakstone stāstīja. ”Tas ietekmē to, ko viņi velk, ar ko viņi drīkst spēlēties, un tas ietekmē to, par kādiem cilvēkiem viņi izaug.”


Sašas unikālā audzināšana neapstājās vien pie vārdu izvēles. Viņa guļamistaba tika nokrāsota dzeltenā krāsā, viņš tika iedrošināts spēlēties ar dažādām rotaļlietām, ieskaitot lelles, un viņš valkāja jebkuras drēbes, kas viņam derēja un patika neatkarīgi no tā, vai tās bija viņa vecākā brāļa vai māsas drēbes. Mājās Saša pat mēdza vilkt laumiņas ietērpu vai arī divdaļīgo peldkostīmu. Bērna mamma teica, ka viņai neesot nekādu problēmu šajā jautājumā, izceļot, ka ”mēs nespiežam Sašu vilkt meiteņu drēbes”.

Puikas māte uzsver, ka bērna dzimuma neitrālā audzināšana nedz arī lielā mediju interese nav zēnu nekādā veidā ietekmējusi.


Vēlāk Saša tika ”iedalīts savā dzimumā”, jo bērns sāka iet bērnudārzā, un vecāki izlēma, ka būtu pārāk grūti noslēpt Sašas dzimumu. Tomēr tagad, kad bērna dzimums ir atklāts (un stāsts nonāca līdz medijiem), šķiet, ka visiem ir kāds viedoklis par situāciju. Kritiķi un interneta komentētāji abus vecākus ir nosaukuši par trakiem, varmākām un ir bijuši ierosinājumi izņemt mazo puiku no ģimenes.

Reklāma
Reklāma


Pats Saša uzskatot, ka uz dzimumu balstītie stereotipi kā ”meitenes valkā rozā drēbes, un puikas valkā zilas drēbes” ir muļķīgi. Puikas māte uzsver, ka bērna dzimuma neitrālā audzināšana nedz arī lielā mediju interese nav zēnu nekādā veidā ietekmējusi. ”Es nedomāju, ka turpinātu šādu audzināšanu, ja es domātu, ka mans bērns ir nelaimīgs, bet šajā brīdī neliekas, ka šis viņu jebkādā veidā ir ietekmējis.”

 

Rakstu publicēšanai speciāli Mammamuntetiem.lv sagatavojusi Ita Petrika

Avots: http://newsfeed.time.com