Kā veiksmīgi cilvēki pavada nedēļas nogales? Špiko idejas un pievienojies viņu pulkam!

Desmit lieliski padomi, lai tu pievienotos veiksminieku pulciņam. 

Tu būsi pārsteigts, kāda laime ir tad, ja dari ko tādu, kas sagādā patiesu prieku.

FOTO: Shutterstock.com

Tu būsi pārsteigts, kāda laime ir tad, ja dari ko tādu, kas sagādā patiesu prieku.

 

1. Viņi mostas vienā un tajā pašā laikā. 
Ir ļoti vilinoši brīvdienās kārtīgi izgulēties un celties daudz vēlāk nekā darba dienās, taču gandarījums ir īslaicīgs, jo izjauc ikdienišķo ritmu. Tavs ķermenis darba dienās pierod pie noteiktām miega fāzēm, rezultātā atpūšas un atspirgst. Viena no miega fāzēm sagatavo prātu nomoda stāvoklim. Tas ir iemesls, kādēļ cilvēki nereti pamostas pirms atskan modinātājs. Ja tu
noguli ilgāk par ierasto mošanās laiku nedēļas nogalēs, tu pamosties saīdzis un noguris. Tas ne tikai bojā tālāko dienu, bet arī samazina produktivitāti pirmdienā, jo smadzenes vairs nav gatavas pamosties ierastajā laikā. Ja tu no rīta jūties neizgulējies, tā vietā, lai celtos vēlāk, ej gulēt agrāk.


2. Viņi rītu velta sev
Var būt grūti brīvdienās celties agrāk par citiem ģimenes locekļiem, taču tās dažas stundas, ko varēsi veltīt sev, ir ļoti nozīmīgas. Rīta stundas vari veltīt kādai sev tīkamai nodarbei, taču ņem vērā, ka veiksmīgi cilvēki rīta stundas velta fiziskām aktivitātēm, jo prāts visaugstāko darbības intensitāti sasniedz divas līdz četras stundas pēc pamošanās. 


3. Viņi brīvdienās plāno mazus piedzīvojumus
Nav svarīgi, vai tās ir biļetes uz koncertu vai teātri, jaunatklātās viesnīcas numuriņš vecpilsētā vai pārgājiens. Tas var būt kaut kas tāds, ko neesi izmēģinājis līdz šim vai neesi darījis ilgāku laiku. Pētījumi rāda, ka atļaujoties ko, kas nav iepriekš piedzīvots vai sen baudīts, ļauj cilvēkiem izjust lielu gandarījumu. Zinot, ka ir ieplānots kaut kas interesants sestdienā, visu darba nedēļu būsi priecīgs un produktīvs.  

 

4. Viņi dara lietas, kas sagādā prieku
Tu būsi pārsteigts, kāda laime ir tad, ja dari ko tādu, kas sagādā patiesu prieku. Realizēt savu kaislību ir ideāls veids, kā mazināt stresu un atvērt prātu jaunām domām. Tādas lietas, kā mūzikas atskaņošana, lasīšana, rakstīšana, gleznošana vai vienkārši spēļu spēlēšana ar bērniem
var iniciēt citādāku noskaņojumu, kas var dot jaunu un veiksmīgu pavērsienu visai nākamajai nedēļai. 

 

5. Viņi nodala darbu no brīvdienām
Darba nodalīšana no brīvdienām ir vissvarīgākā stratēģija nedēļas nogalei, jo, ja tu nespēj atrast veidu, kā distancēties no sava darba piektdienas vakarā līdz pat pirmdienas rītam, tu īstenībā neesi pametis savu darbu. Padarot sevi sasniedzamu darbam 24/7 ar tajā ietvertajiem stresa izraisītājiem,
tu neļauj ķermenim atpūsties un atjaunoties. Ja visu nedēļas nogali pārbaudi e-pastus un atbildi uz zvaniem, tu patiesībā esi darbā.


6. Viņi netērē savu laiku nebeidzamos mājas darbos
Sīkajiem mājas darbiem ir tieksme pārņemt visas brīvdienas. Kad tā notiek, tu zaudē iespēju atpūsties. Trakākais, ka liela daļa sīko darbu rada tādas pašas sajūtas kā ikdienas darbs. Ja tu pavadi visu nedēļas nogali, darot šos darbus, tu pārvērt savu nedēļu pa 7 darba dienu nedēļu. Lai to novērstu, jāizveido grafiks sīkajiem darbiem. Tāpat kā visam citam, ko plāno darīt nedēļas nogalē. Ja sīkos darbus nepaspēj izdarīt ieplānotajā laikā, nedari tos! 

Reklāma
Reklāma

 

7. Viņi vingrina un trenē savu ķermeni
Nav laika sportot nedēļas gaitā? Tev ir 48 stundas katru nedēļas nogali, lai to darītu. Piespiest savu ķermeni kustēties kaut tik daudz kā desmit minūtes, tas mazina stresu. Vingrinājumi ir arī lielisks veids, lai rosinātu sevī jaunas idejas. Izgudrotāji un citi veiksmīgi ļaudis zina, ka bieža atrašanās  ārpus mājas, vides mainīšana un kustēšanās veicina radošumu. Ir svarīgi atrast fizisku nodarbi, kas sagādā prieku, ko ieplānot kā būtiski dzīves sastāvdaļu. 


8. Viņi pārdomā aizvadīto nedēļu un svarīgāko piefiksē
Iknedēļas reflektēšana ir spēcīgs izaugsmes rīks. Izmanto nedēļas nogali, lai pārdomātu lielākos un svarīgākos notikumus, kas ietekmē tavu ikdienu, plānošanu, darbu. Veiksmīgi cilvēki tādējādi spēj lietas ieraudzīt citā gaismā. Izmanto šo instrumentu, lai pievērstu savu uzmanību tam, kas gaidāms nākamajā nedēļā, lai paaugstinātu tavu darba produktivitāti. 

 

9. Viņi kvalitatīvi pavada laiku kopā ar ģimeni
Pilnvērtīga laika pavadīšana kopā ar ģimeni ir svarīga, lai atpūstos. Laiks ģimenei ir tik vērtīgs, ka neatkarīgi no tā, cik tālu esi, tu dodies brīvdienās uz mājām. Nedēļas dienas var būt tik saspringtas, ka nedēļa paskrien, nespējot ikdienā veltīt ģimenei pat mazumiņu. Neļauj šim traucēklim iezagties arī nedēļas nogalē. Aizejiet uz parku, dodieties kopā ciemos, uz restorānu. Būsi laimīgs, ka to dari. 

 

10. Viņi plāno savu nākamo nedēļu
Aptuveni 30 minūtes laika, ko veltīsi nākamās nedēļas plānošanai, dos labu ieguldījumu. Ja nākamā nedēļa solās būt stresa pilna, tad ir vieglāk, ja ir plāns, ko realizēt.

 

Avots: www.forbes.com