Rīgas mēra videosveiciens Tēva dienā: “Tēviem – stiprumu un labu garastāvokli! Un paldies mammām, ka mums ir tik forši bērni!”

Lai godinātu ģimenes, kuras kā tradīciju ieviesušas Tēva dienas svinēšanu un Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” rīkotā Tēva dienas gājiena un festivāla apmeklēšanu, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs sagatavojis svētku sveicienu.

Foto: Renārs Koris. Tēva dienas festivāls 2016 norisināsies 10. septembrī Vērmanes dārzā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Renārs Koris. Tēva dienas festivāls 2016 norisināsies 10. septembrī Vērmanes dārzā.

Tēva dienu Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā, taču Tēva dienas gājiens un festivāls notiks jau rīt – 10. septembrī – Rīgā, Vērmanes dārzā. Tā kā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs šogad pasākumu kopā ar ģimeni apmeklēt nevarēs, mērs ir sagatavojis videosveicienu Tēva dienas festivāla apmeklētājiem, kā arī tētiem un mammām visā Latvijā.

 

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs savā videosveicienā teic, ka bērna piedzimšana ir svarīgākais mirklis vīrieša dzīvē. Arī Nils Ušakovs ir tētis – viņa un sievas Ivetas Strautiņas-Ušakovas ģimenē aug gadu vecais dēls Toms. Tāpat mērs Tēva dienā paldies saka sievietēm, jo bez viņām vīriešiem nebūtu tā goda kļūt par tētiem.

 

Nila Ušakova sveiciens mammām un tētiem Tēva dienā: “Svarīgākais, kas var notikt ar katru vīrieti, tas ir brīdis, kad viņš ir kļuvis par tēti. Un ir jauki, ka tēviem Latvijā ir īpaša diena, svētki, un šai dienā es gribētu tēviem novēlēt, lai mūsu bērni ir veselīgi, priecīgi, lai viņiem viss izdodas. Pašiem tēviem – stiprumu, labu garastāvokli un izturību, lai palīdzētu bērniem. Un vēl gribu piebilst, ka katrs tēvs ir kļuvis par tēvu, pateicoties tam, ka viņam blakus ir sieviete, tad nu gribētu Tēva dienā apsveikt arī visas mammas un pateikt paldies par to, ka mums ir tik forši bērni!”

 

Reklāma
Reklāma

Noskaties video sveicienu

 

Par Tēva dienas festivālu

Tēva dienas festivālu Rīgā jau ceturto gadu rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Parasti pasākums notiek sestdienā – šogad 10. septembrī –, lai svētdiena, kad Tēva diena atzīmējama oficiāli, paliktu svinēšanai ģimenes lokā. Sestdien, 10. septembrī, plkst. 12.00 Tēva dienas festivāla dalībnieki ir aicināti pulcēties pie Brīvības pieminekļa, lai kopīgā gājienā dotos uz Tēva dienas festivāla norises vietu – Vērmanes dārzu, kur pasākums turpināsies līdz pat plkst. 17.00. Tēva dienas festivāla lieldraugs ir veikalu tīkls “Rimi”. Vairāk par dažādajām Tēva dienai un tēviem veltītajām aktivitātēm var uzzināt – www.tevadiena.lv.