Policists ar skolēnu un pedagogu palīdzību atrod nomaldījušos trīsgadnieku

Vakar Ziepniekkalnā pie viena no Rīgas pašvaldības policijas kārtības sargiem vērsās kāda satraukta sieviete, kurai bija pazudis trīs gadus vecs bērns.

Drīz vien bērns uzmeklēts, bet brīdi vēlāk sazvanīta puisēna māte.

FOTO: Shutterstock.com

Drīz vien bērns uzmeklēts, bet brīdi vēlāk sazvanīta puisēna māte.


Policists tieši tobrīd nodrošināja sabiedrisko kārtību pie kādas skolas Ziepniekkalnā. Tajā brīdī mācību stundas vēl nebija sākušās, tādēļ apkārt bija daudz skolēnu. Lai ietaupītu laiku, policists sapulcēja vairākus skolēnus vienkopus un lūdza viņu palīdzību skolas apkārtnes pārmeklēšanā. Drīz pēc policista dotajiem norādījumiem jaunieši un policists pāris minūšu laikā pārmeklēja skolas apkārtni, bet pazudušo bērnu neviens nemanīja.


Mirkli vēlāk policists devās uz blakus esošo skolu pārbaudīt, vai bērns nav manīts tās apkaimē. Mācību iestādē kārtības sargs sastapa skolotāju, kura pastāstīja, ka bērnu skolas telpās pamanījusi viena no klases audzinātājām. Drīz vien bērns uzmeklēts, bet brīdi vēlāk sazvanīta puisēna māte.


Sieviete ieradās notikuma vietā un paskaidroja, ka otru bērnu vedusi uz bērnu dārzu, savukārt jaunāko bērnu atstājusi mājās, taču atgriežoties konstatējusi, ka dēls paņēmis vecmammas atslēgas un nemanot aizgājis.

Reklāma
Reklāma


Māte apsekojusi apkārtni, taču ne netālu esošajā spēļu laukumā, ne bērnu dārza tuvumā dēlu nav atradusi. Sieviete pēc palīdzības nolēmusi doties uz netālu esošo skolu, kuru uzrauga policists.


No mātes pieņemta liecība par notikušo, un puisēns nodots viņas aprūpē. Lietas materiāli nosūtīti Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izskatīšanai.