Fizioterapijas "pop – up" akcijas "Nesēdi, piecelies!" ietvaros notiks bezmaksas pasākumi

Pasaules Fizioterapijas dienas ietvaros klīnika “Mama Rīga” sadarbībā ar Latvijas Fizioterapeitu asociāciju no 5. līdz 23. septembrim organizē fizioterapijas “pop-up” akciju “Nesēdi, piecelies!”. 

Kustības un pareizas fiziskas aktivitātes ir ļoti svarīgas veselības veicināšanai un saglabāšanai.

FOTO: Shutterstock.com

Kustības un pareizas fiziskas aktivitātes ir ļoti svarīgas veselības veicināšanai un saglabāšanai.

Pasaules Fizioterapijas diena ir 8. septembrī, un tās mērķis ir pievērst cilvēku uzmanību kustības un fizisko aktivitāšu nozīmei veselības saglabāšanas un uzlabošanas jomās. Fizioterapeits ir ārstniecības persona un nodarbojas ar pacienta funkcionālā stāvokļa izmeklēšanu, novērtēšanu un ārstēšanu, pielietojot dažādas fizioterapijas metodes, piemēram, ārstnieciskās vingrošanas metodes, manuālās terapijas metodes, masāžu, teipošanu u.c. 


“Pēdējos gados liela uzmanība pievērsta muskuloskeletālās sistēmas slimībām un to profilaksei. Taču es varu droši teikt, ka tie paši iemesli, kas izraisa muskuloskeletālās slimības, iet roku rokā arī ar cilvēka auglības veselības riskiem un problēmām – asinsrites, vielmaiņas, hormonu, nervu impulsu pārvades problēmas, kas nereti noved pie vīriešu un sieviešu neauglības, ir cieši saistītas ar mugurkaula veselību. Mazkustīgums vai, tieši pretēji, pārlieku liela fiziskā slodze un nepareizas, neergonomiskas kustības var radīt virkni veselības problēmu. Tāpēc pareiza vingrošana un kustības ir ļoti svarīgas gan stājai un skaistumam, gan veselībai kopumā,” stāsta klīnikas “Mama Rīga” valdes loceklis Imants Smirnovs. 
 

Nedēļā no 5. līdz 9. septembrim pieejamas bezmaksas “pop-up” fizioterapijas meistarklases biroju un citu organizāciju kolektīviem interesentu birojos. Tās klīnika “Mama Rīga” organizē sadarbībā ar Latvijas Fizioterapeitu asociāciju Pasaules Fizioterapijas dienas ietvaros. Kolektīvi aicināti pieteikties bezmaksas meistarklasēm, zvanot pa tālruni 66900400 vai 29494455 vai rakstot uz e-pastu info@ivf.lv Meistarklašu ietvaros notiks informatīvi - praktiskas nodarbības, ietverot informāciju par fizioterapiju, tās palīdzību veselības un darba vides uzlabošanā, kā arī vingrojumu demonstrāciju, ergonomikas apmācību un diskusijas par neskaidriem jautājumiem. 


Nedēļā no 12. līdz 16. septembrim Fizioterapijas dienas ietvaros būs pieejamas individuālas bezmaksas fizioterapeitu konsultācijas klīnikā “Mama Rīga”, Vingrotāju ielā 1, Rīgā. Individuālās fizioterapijas konsultācijas nodrošinās sertificēti fizioterapeiti Sandra Lapiņa un Anda Mačuļska ar pieredzi darbā ar dažāda vecuma (gan bērniem, gan pieaugušajiem) un dažāda profila pacientiem traumatoloģijā, neiroloģijā, muguras veselības jomā, kā arī grūtniecēm, jaunajām māmiņām u.c.


Nedēļā no 19. līdz 23. septembrim notiks akcija “Atrodi savu vingrošanas grupu”, kuras ietvaros cilvēkiem būs iespēja bez maksas iepazīties ar dažādām ārstnieciskās vingrošanas un TRX nodarbībām (pirmā nodarbība bez maksas), lai izvēlētos savai veselībai un dzīvesveidam atbilstošāko. Akcija notiek Eiropas Sporta nedēļas ietvaros. 

Reklāma
Reklāma