Aizdomās par draudzenes un viņas piecgadīgā dēla slepkavību aizturēts vīrietis

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija pirmdien pēcpusdienā Rīgā aizturējusi 1992. gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par 1985. gadā dzimušas sievietes un viņas piecus gadus vecā dēla slepkavību. 

FOTO: Shutterstock.com

Vīrietis ar noslepkavoto sievieti bijis attiecībās un dzīvojis vienā dzīvoklī, kur arī izdarījis noziegumu. Ja vīrieša vaina noziegumā tiks pierādīta, viņam var draudēt mūža ieslodzījums.


29. augusta pēcpusdienā Valsts policija saņēma informāciju, ka Rīgā kādā dzīvoklī atrasti divu personu līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm – acīmredzamiem miesas bojājumiem. Notikuma vietā konstatēts, ka, visticamāk, pirms vairākām dienām notikusi slepkavība – noslepkavota dzīvokļa iemītniece, 1985. gadā dzimusi sieviete, un sievietes 2010. gadā dzimušais dēls. Mirušos dzīvoklī atradis sievietes tēvs.


Policija uzsāka nozieguma izmeklēšanu. Tika noskaidrots, ka dzīvoklī, kur atrasti mirušie, mitinājies arī noslepkavotās sievietes draugs – 1992. gadā dzimis vīrietis. Veicot informācijas pārbaudi, tieši šī persona tika identificēta kā iespējamais nozieguma izdarītājs, un jau dažu stundu laikā Rīgas reģiona Kriminālpolicija 1992. gadā dzimušo vīrieti aizturēja turpat netālu no viņa un noslepkavoto personu dzīvesvietas.
 

Reklāma
Reklāma

Pašlaik vīrietis ir atzīts par aizdomās turēto un savu vainu izdarītajā noziegumā atzīst. Slepkavības motīvus vīrietis pašlaik neskaidro. Policijai ir aizdomas, ka slepkavības izdarīšanas brīdī šī persona atradusies apreibinošo vielu iespaidā. Jau iepriekš vīrietis nonācis policijas redzeslokā saistībā ar mantiskiem noziegumiem, kā arī automašīnas vadīšanu apreibinošo vielu iespaidā, taču policijai nav informācijas, ka līdz šim vīrietis būtu iesaistīts vardarbīgos noziegumos.


Uzsākts kriminālprocess par slepkavību, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Policija arī pārbauda vīrieša saistību ar citiem iespējamiem noziegumiem. Tiks prasīts vīrietim piemērot drošības līdzekli apcietinājumu.