Jaunos un topošos vecākus izglītos par bērnu zīdīšanu bezmaksas semināros

Lai izglītotu topošos un jaunos vecākus par zīdīšanas praktiskajiem jautājumiem un priekšrocībām mātes un bērna veselībai, Slimību profilakses un kontroles centrs sadarbībā ar biedrību “Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācija” visā Latvijā organizēs seminārus „Bērna zīdīšana – teorija un prakse”.

Foto:  Shutterstock.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Shutterstock.com

Pasākumu mērķis ir motivēt jaunās māmiņas ēdināt bērnus no krūts, un sniegt zināšanas un praktiskus padomus atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas ieteikumiem, lai zīdīšana būtu veiksmīga pēc iespējas lielākam skaitam māmiņu, kuras vēlas zīdīt bērnu. Zīdīšanā būtiska loma ir arī ģimenes atbalstam, tādēļ semināros gaidīti arī topošie un jaunie tēvi, kā arī citi ģimenes locekļi.

 

“Ja mūsu uzdevums ir cilvēka, īpaši bērna, veselības uzturēšana un slimību profilakse, tad zīdīšanas veicināšana un uzturēšana ir viena no šī uzdevuma galvenajām daļām.

Ļoti svarīgi ir atcerēties, ka zīdīšana nav tikai bērna ēdināšana. Sevišķi pirmo divu nedēļu laikā, bērnam atrodoties pie krūts, ir daudz svarīgāk būt drošam, ka viņš tiek pasargāts no lielās un neizzinātās pasaules.”

Neonatoloģe Dina Krūze, Jūrmalas slimnīca

 

 

Seminārā „Bērna zīdīšana – teorija un prakse” būs iekļauta gan teorētiskā informācija, gan praktiski padomi zīdīšanas jautājumos, laiks tiks atvēlēts arī diskusijai un savstarpējai pieredzes apmaiņai. Tiks apskatīti jautājumi par zīdīšanas sākšanu, kā noteikt vai bērniņam pietiek piena, kā rīkoties, ja tas pietrūkst, kā beigt bērna zīdīšanu un citas tēmas. Topošās un jaunās mammas varēs apgūt zīdīšanas pozas, kā arī iepazīties ar zīdīšanas palīglīdzekļiem.

 

Reklāma
Reklāma

 

“Mātes piens ir viens no būtiskākajiem faktoriem jaundzimušo un zīdaiņu veselības veicināšanā un infekcijas slimību profilaksē. Tādēļ mūsu mērķis ir informēt pēc iespējas vairāk jauno vecāku par to, ka mātes piens ir vispiemērotākais un nepieciešamais uzturs bērnam pirmajā dzīves gadā.”

Slimību profilakses un kontroles centra direktore Iveta Gavare

 

 

Kopumā līdz 2016. gada 01. decembrim notiks 20 semināri visos Latvijas reģionos, kuros plānots iesaistīt 400 topošo un jauno vecāku. Pasākumu norisi finansē Slimību profilakses un kontroles centrs.

 

Papildus informāciju par semināru norises vietām ir iespējams iegūt LZVKA mājaslapā www.zidit.lv