Esi gatavs skolai!

Došanās uz skolu ir īpašs laiks visiem skolēniem, bet it īpaši tiem mazajiem ķipariem, kuri uzsāks 1.klasi un kuriem skolas vide būs kaut kas pavisam jauns un vēl nepiedzīvots. Sagatavošanās skolas gaitām ir nemazāk būtisks process.

Piedalies Facebook konkursā un laimē balvu komplektu 100Eur vērtībā no Mācētprieks.lv!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Piedalies Facebook konkursā un laimē balvu komplektu 100Eur vērtībā no Mācētprieks.lv!

Mēs, kā vecāki, cenšamies nodrošināt skolēnam visu nepieciešamo, lai zināšanas tiktu uzņemtas ar lielu prieku un aizrautību uzzināt vēl. Sarunu gaitā, kopā ar ģimenēm, kurās aug sākumskolas skolēni, esam izveidojuši īpašus piedāvājumus ar materiāliem, kas lieliski noderēs sākumskolas priekšmetu apguvē. Tos variet pielietot mājas darbu izpildīšanai vai kādā brīvā intereses brīdi, vai paskaidrojot, to, kas bērnam klasē bijis neskaidrs, lai ne tikai vizuāli, bet arī taktili bērnam dotu iespēju izprast skolā mācīto.

LATVIEŠU VALODA

Kustīgais alfabēts ir mazo un lielo rakstīto vai drukāto burtu komplekts. Šis ir alfabēts, kuru var iepazīt ne tikai ar redzes, bet arī caur taustes principu, kas atbilst Montesori metodes filosofijai. Sākotnēji, bērnam ļauj figūras iepazīt tās aptaustot un izdzīvojot un tikai pēc tam kā burtu simbolus/attēlus. Lielisks materiāls, lai vārdu veidotās skaņas iemācītos rakstīt simbolos. Komplektu iespējams iegādāties divās krāsu variācijās - melnā un patskaņu un līdzskaņu dalījumu krāsās: patskaņi - sarkani, līdzskaņi - zili. 

Latviešu valoda

MATEMĀTIKA

Bērnam skolas laikā ir būtiski skaitļošanu izprast ne vien caur cipariem, kas rakstīti burtnīcas rūtiņās, bet arī taktilā veidā – dotos skaitļus aptaustot, savā starpā salīdzinot un saprotot, ka, piemēram, simts nemaz nav tik bezgalīgi liela vienība. Piedāvājumā ir trīs materiāli, kas dos iespēju matemātiku iemīlēt jau no pirmās klases.

Cipari un simboli ir melni plastikāta cipari no 1 līdz 10, komplektā ar saskaitīšanas, atņemšanas, dalīšanas, reizināšanas zīmēm, kā arī iekavām un vienādības zīmēm. Ar šo materiālu var apgūt un veikt matemātiskas darbības un uzdevumus, kā arī veidot pierakstus.

Zelta pērlīšu ķēde ir materiāls, kas paredzēts lai attīstītu lineāro skaitīšanu no 1 līdz 100. Tas ļauj bērnam izpētīt kā veidojas 100, iemācīties, kas ir vieni, desmiti un simti. Šis materiāls ir veidots pēc Montesori metodes matemātikas apgūšanai.

Krāsaino pērļu komplekts sniedz bērnam aptaustāmu priekšstatu par ciparu un skaitļu kvantitāti. Palīgs saskaitīšanas uzdevumu veikšanā, demonstrējot uzdevumus, piemēram, 30 + 19 = 49. Komplektā ietilpst 100 stienīši, no katras kvantitātes pa desmit, kas dos iespēju strādāt arī grūtākiem uzdevumiem sākumskolu noslēdzot.

Matemātika

matemātika  matemātika  matemātika

DABAS ZINĪBAS

Koši, interesanti, taktili un izzinoši materiāli bērniem, veidoti pēc Marijas Montesori metodes. Lielisks veids kā bērns uzskatāmā veidā var izzināt procesus dabā, mācoties gan par gada ciklu - gadalaikiem, mēnešiem un dienām, gan sīkāk izzināt Mēness fāzes, nedēļas, dienas un to nosaukumus. Dabas zinību apguves piedāvājumā ir divi materiāli - Mēness ķēde un Gada ķēdes komplekts, kurus var izmantot dažādās aktivitātēs apgūstot kalendāru, gada un mēnešu ritējumu, svinēt dzimšanas dienas, ieviešot jauku tradīciju. 

Dabas zinības

Reklāma
Reklāma

dabaszinības dabaszinības

ZĪMĒŠANA

Lai apgūtu zīmēšanu, krāsu dalījumu - primārajās, sekundārajās un trešās pakāpes krāsās, kā arī, lai no mazotnes mācītos izšķirt krāsu smalkos toņus, piedāvājam īpašu cenu Krāsu pāreju aplim. Tas sevī ietver 12 krāsu paleti, kuru bērns pats var salikt, vai izveidot savu krāsu salikumu, lai pēcāk radītu zīmējumus vadoties pēc tā. Papildus klāt pievienots izdrukāts krāsu aplis A3 formātā, kuru bērns var izmantot kā kontroli, vai kā plakātu. Šis būs lielisks materiāls, lai veidotu skaistus zīmējumus, vadoties pēc toņu gammām un apgūtu krāsu dažādās nianses. 

zīmēšana zīmēšana

MŪZIKA

Nošu komplekti ļaus apgūst mūzikas teoriju radošā veidā, dodot iespēju bērnam katru notiņu aptaustīt, apskatīt, un kopā ar vecākiem apgūt nots skaņu. Nošu simboli, kurus var iepazīt ne tikai ar redzes, bet arī taustes principu, kas atbilst Montessori filosofijai. Ar notīm var veidot nošu virknējumus, iemācoties spēlēt pēc notīm vienkāršas melodijas. Komplekti pieejami gan klasikajiem nošu simboliem, gan krāsainām notīm ar nošu nosaukumu uzrakstiem, kas domātas mazākiem bērniem.

mūzika

mūzika mūzika

 

Piedalies Facebook konkursā  un laimē balvu komplektu 100Eur vērtībā no Mācētprieks.lv! Komplektā ietilpst piedāvājums skolēnam ar kustīgo alfabētu latviešu valodas apguvei, matemātikas komplekts ar trīs piedāvājumā esošajiem materiāliem un gada ķēde dabas zinību apguvei.
 

mācētprieks konkurss

Foto autors: Rita Antonova (www.ritaantonova.lv)

Ieskaties šeit.