Pareiza krūtsgalu kopšana zīdīšanas laikā - intervija ar zīdīšanas speciālisti Sandru Lasi

Kā kopt krūtsgalus zīdīšanas laikā stāsta Sandra Lase, zīdīšanas speciāliste, IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant)

No bērna plānošanas līdz mazuļa piedzimšanai – kopā ar Maria!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

No bērna plānošanas līdz mazuļa piedzimšanai – kopā ar Maria!

Intervija ar Sandru Lasi, zīdīšanas speciālisti, IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) par pareizu krūtsgalu ādas kopšanu zīdīšanas laikā

1. Kādas ir lielākās sūdzības ar ko sievietes saskaras zīdīšanas periodā?

Uzreiz pēc dzemdībām ļoti bieži sievietēm ir sāpīgi krūtsgali, līdz ar to zīdīšana sagādā diskomfortu. Nereti krūtsgalos pat veidojas plaisas, sāpīgi noberzumi. Tam var būt divi iemesli – bērns nepareizi satver krūti, kas ir jālabo, vai arī dažreiz sievietes krūtsgalu āda var būt ļoti jūtīga un viņai vienkārši vajag laiku, lai pielāgotos zīdīšanas procesam. Ja krūtsgalos parādās plaisiņas, noberzumi u.tml., tad tie noteikti ir jāārstē.

2. Cik bieži un kādos gadījumos lanolīnu nepieciešams lietot?

Lanolīnu var lietot gadījumos, ja ir sausi, jūtīgi krūtsgali, ja ir diskomforta sajūta zīdīšanas laikā, kā arī ja uz krūtsgala ir izveidojušies noberzumi, plaisas u.tml. Lanolīns “apvelk” nervu galus un padara krūtsgalus mazāk jūtīgus. Maria Nipple Cream sastāvā ir tīrs, dabīgs lanolīns un tokaferols – E vitamīns. Pateicoties tam šis krēms ir maigāks un to ir vieglāk uzklāt uz ādas, turklāt vitamīns E veicina audu reģenerāciju. Maria Nipple Cream var lietot pēc katras zīdīšanas reizes, tas nav jānomazgā. Šis krēms veicina krūtsgalu ātrāku sadzīšanu neveidojot kreveles un palīdz ādā saglabāt mitruma līmeni.

3. Vai lietojot Maria Nipple Cream var zīdīt bērnu?

Lietojot šo krēmu droši var zīdīt bērnu, bet jāatceras, ka krēms ir jāuzklāj plānā kārtiņā uzreiz pēc zīdīšanas. Tas ātri iesūcas ādā atšķirībā no citiem līdzekļiem, kas ir jāmazgā nost.

4. Kur iegūst lanolīnu?

Lanolīnu iegūst no aitas vilnas, līdz ar to tas ir pilnībā dabīgs līdzeklis, kas ir draudzīgs mūsu organismam.

 

 

Maria Nipple cream
Reklāma
Reklāma

 

Katram mazulim ir zīšanas, bet nav pareiza satvēriena refleksa, tāpēc daudzas jaunās māmiņas zina, cik sāpīga var būt zīdīšana, sevišķi, ja krūšu galos parādās plaisas. Zinātniskie pētījumi apliecina, ka lanolīns ideāli sadziedē plaisājošus krūšu galus, jo tas palīdz saglabāt ādas dabīgo mitrumu, tāpēc Maria Nipple Cream būs neaizstājams palīgs katras jaunās māmiņas aptieciņā. 

Maria Nipple Cream var iegādāties a.Apotheka, Mēness aptiekās un BENU aptiekās.  

Informāciju meklē arī: marialine.lv

Maria Nipple Cream – krēms krūšu galiem. Iepakojumā 50 ml. Ražots Vācijā.

 

 

 

 

 

 

 

Saistītie raksti