Karpa ar ķiplokiem un dillēm. Pavāra Ērika Dreibanta recepte

“Zivi pirms kūpināšanas neatstāju marinēties – to saberžu ar garšvielām un uzreiz lieku kūpinātavā,” stāsta “Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

  • sauja rupji sagrieztu ķiploku
  • sauja kapātu pētersīļu
  • dilles
  • šķipsna lielgraudu sāls
  • rupji malti pipari


Gatavošana:
Karpu pārgriež mugurpusē, atloka vaļā un iztīra. Zivi noskalo un ar dvieli kārtīgi noslauka, līdz tā ir sausa. Karpu ieberž ar garšvielām, kūpina 70 0 C apmēram 2 stundas. Pasniedz uz rabarberu lapas ar jaunajiem kartupeļiem, mazsālītiem gurķiem un gailenēm.

 

 

Reklāma
Reklāma

Par „Restorānu 3”
„Restorāns 3” durvis vēra 2015. gada maijā, tas atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā 3, un to dibinājuši Latvijā pazīstamie pavāri Ēriks Dreibants, Mārtiņš Sirmais, Uldis Brūders un Dana Gritāne, restorāna šefpavārs ir Juris Dukaļskis. Veidojot ēdienkarti un gatavojot maltīti, pavāri lūko, lai ēdienos arvien vairāk būtu dabas dotās veltes, kuru augšanas procesos nav iejaucies cilvēks un industrializācija. „Restorāns 3” sadarbojas ar dabas pazinējiem, lai vēlreiz atklātu un iepazītu mūsu reģionam raksturīgās un unikālās dabas garšas, kas ēdienus padara mūsdienīgus.

 

Sastāvdaļas