Iepērkoties skolai, daudzbērnu ģimenes aicinātas izmantot atlaides, ko sniedz programma Latvijas Goda ģimenes apliecība “3+ Ģimenes karte”

Kancelejas preces un apģērbs ir aktuālākie pirkumi, gatavojoties jaunajam mācību gadam, un šīm preču grupām daudzbērnu ģimenes var saņemt atlaides, uzrādot apliecību “3+ Ģimenes karte”. Šī ir vienīgā valsts veidotā atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm. Tām ģimenēm, kurām vēl nav savas “3+ Ģimenes kartes”, ir īstais brīdis tai pieteikties, lai varētu izmantot skolas preču iegādei ar atlaidēm.

“3+ Ģimenes kartes” mērķis ir samazināt daudzbērnu ģimeņu izdevumus

FOTO: Shutterstock.com

“3+ Ģimenes kartes” mērķis ir samazināt daudzbērnu ģimeņu izdevumus

““3+ Ģimenes kartes” mērķis ir samazināt daudzbērnu ģimeņu izdevumus, tāpēc aicinām kartes sniegtās priekšrocības mērķtiecīgi izmantot, gatavojoties skolai,” teic Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Aija Bauere. Viņa norāda, ka šobrīd tiek piedāvātas atlaides kopumā 115 valsts un privātajos uzņēmumos gan Rīgā, gan reģionos un uzņēmumu klāstā ir tādas preču grupas, kas aktuālas ikvienai ģimenei, kurā bērni uzsāk bērnudārza vai skolas gaitas.


“Labklājības ministrijas ieskatā šī ir pozitīvi vērtējama iniciatīva, jo ar šo karti daudzbērnu ģimenes var saņemt dažādas praktiskas priekšrocības un atlaides ikdienas dzīvē. Tas īpaši būtiski ir laikā, kad notiek gatavošanās bērnu jaunajam mācību gadam,” teic Labklājības ministrijas Bērnu un  ģimenes politikas departamenta direktores vietniece Linda Liepa, aicinot daudzbērnu ģimenes izmantot kartes sniegtās priekšrocības.
 

“Mēs šo karti visbiežāk izmantojam, uzpildot degvielu (atlaides ar “3+ Ģimenes karti” piedāvā degvielas uzpildes stacijas “Statoil” un “Neste oil” – precizējums). Tāpat ievērojamas atlaides iegūstam, gatavojoties skolai un iegādājoties skolēniem vajadzīgās lietas,” stāsta sešu bērnu tēvs un demogrāfs Ilmārs Mežs. Viņš uzskata, ka būtu svarīgi, lai kartes atlaides tiktu paplašinātas, attiecinot arī uz sabiedrisko transportu, īpaši dzelzceļu.
 

Lai pieteiktos “3+ Ģimenes kartei”, elektroniski jāaizpilda iesniegums interneta vietnē www.godagimene.lv, sadaļā “Pieteikties kartei”, vai iesnieguma veidlapa papīra formātā Sabiedrības integrācijas fonda birojā Rīgā, Aspazijas bulvārī 24, 3. stāvā. Laiks no iesnieguma iesniegšanas brīža līdz kartes saņemšanai var ilgt 45 dienas, tāpēc ir īstais brīdis pieteikties kartei, lai tās sniegtās priekšrocības izmantotu, gatavojoties skolas laikam. No jauna kartei, aizpildot iesniegumu, jāpiesakās arī tad, ja beidzies tās derīguma termiņš.

Piedāvājam apkopojumu par uzņēmumiem, kuru preces un pakalpojumi var būt noderīgi, gatavojoties jaunajam mācību gadam, un kuri piedāvā atlaides, uzrādot “3+ Ģimenes karti”.
 

Kancelejas preces: 10% atlaidi kancelejas precēm un grāmatām visā Latvijā piedāvā grāmatnīcās “Zvaigzne ABC” un “Globuss”; kancelejas un skolas precēm dažādas atlaides (10–35% atkarībā no veikala) veikalā “Rimpeks”, papīra veikalā “Papīra nams”, grāmatnīcās “Valters un Rapa”, “J. Rozes grāmatnīca” un interneta veikalā “www.vilori.lv”.
 

Apģērbi: atlaides (10–20%atkarībā no uzņēmuma) piedāvā“Lindex”, “Polarn O.Pyret”, “NewYorker”, “H&M”, “Meta”, interneta veikals “www.manasoma.lv”, apavu, apģērbu un somu veikals “Linkastore” Ventspilī, Saldū, Rīgā, Jēkabpilī un Talsos, Latvijas bērnu apģērbu zīmola veikals “Petra.lv”.
 

Apavi: atlaides (10–15% atkarībā no uzņēmuma) piedāvā “Crocs” Valmierā (t/c “Valleta”) un Rīgā (t/p “Alfa”, t/c “Mols”, t/c “Galerija centrs”, t/c “Domina”, t/c “Spice”, t/c “Rīga Plaza”), “Līga Čība” (“www.ligaciba.lv”), “Apavu namiņš” Bauskā.
 

Reklāma
Reklāma

Sporta preces: veikalos “Xsports” un “Gandrs” Rīgā un Valmierā – atlaides 17–30%.
 

Friziera pakalpojumi: bērnu frizētava “Skaistuma planēta” Rīgā piedāvā 20% atlaidi, “Ātrā frizētava” Liepājā – 40% atlaidi.
 

Ja nepieciešams labiekārtot bērnistabu, iespējams saņemt atlaides šādos interjera veikalos: “Čiekurs”, Latvijas matraču veikals “Ossov.lv”, interneta veikali “Mūzas istaba” (minētajos veikalos 10% atlaide) un “Erti.lv” (15% atlaide).
 

Tāpat atlaides ir arī dažādos bērnu preču veikalos: “Lāčuks”, “Mimido”, “Minikid.lv”, bērnu preču veikalā “Rio” Ozolniekos, “BB Bērnu Bode” Valmierā, bērnu apavu un apģērbu veikalā “Metriņš” Saldū, bērnu preču veikalā “Liberi”, veikalā “Čapčiks” un interneta veikalā “www.chapchic.eu”. Šajos veikalos atlaides tiek piemērotas 10–15% apmērā.
 

Ja ģimene par godu 1. septembrim vēlas sarīkot svētkus un apmeklēt kādu teātra izrādi, atpūtas centru vai muzeju, arī tad iespējams saņemt atlaides. Piemēram, uz konkrētām izrādēm atlaides piedāvā Dailes teātrisValmieras Drāmas teātris,Latvijas Nacionālā opera un baletsJaunais Rīgas teātrisCēsu koncertzāle, bet visām izrādēm atlaide tiek piemērota Liepājas teātrī un Leļļu teātrī, par īpašu cenu var apmeklēt “Forum Cinemas”, kā arī saņemt atlaides zinātkāres centrā “Z(in)oo” Rīgā, Lielvārdē, Cēsīs, Daugavpilī, Liepājā, un citur visā Latvijā.
 

Atlaides šobrīd piedāvā kopumā 115 valsts un privātie uzņēmumi visā Latvijā, pilnu sarakstu par atlaidēm citos uzņēmumos skatiet interneta vietnē www.godagimene.lv.
 

2014. gadā uzsākto valsts atbalsta programmu daudzbērnu ģimenēm “Latvijas Goda ģimenes apliecība “3+ Ģimenes karte”” īsteno Sabiedrības integrācijas fonds.