Sāk kriminālprocesu par septiņus gadus vecā zēna nāvi Mangaļos; puisēns paskrēja zem vilciena

Par septiņus gadus vecā zēna nāvi Mangaļos, kur viņš ar velosipēdu paskrēja zem garām braucoša vilciena, policija sākusi kriminālprocesu. Tajā skaidros arī to, kāpēc mazais braucējs tik bīstamā vietā bija viens, bez vecākiem. Vietējie iedzīvotāji šo dzelzceļa pāreju atzīst par nedrošu, jo vilcienu pamanīt traucē koki. Uzņēmumā “Latvijas dzelzceļš” gan uzsver, ka šis ir pirmais negadījums šajā vietā.

Saskaņā ar vilciena mašīnista liecībām vilciena ātrums negadījuma brīdī bija 50-60 kilometri stundā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saskaņā ar vilciena mašīnista liecībām vilciena ātrums negadījuma brīdī bija 50-60 kilometri stundā.


Maijā zēns pabeidza pirmo klasi, un šīs bija viņa pirmās vasaras brīvdienas jau kā skolniekam. Diemžēl sestdien, 25.jūnijā, ap deviņiem vakarā puika ar riteni šķērsoja ceļu pasažieru vilcienam Rīga-Skulte, kas tikko bija izbraucis no Mangaļu stacijas.

Valsts policijas Rīgas pārvaldes Ziemeļu iecirkņa kriminālpolicijas priekšnieks Atis Čakārnis stāstīja, ka saskaņā ar vilciena mašīnista liecībām vilciena ātrums negadījuma brīdī bija 50-60 kilometri stundā. Vilciens veicis avārijas bremzēšanu, devis skaņas signālu, bet tas nelīdzēja.

Šķērsojis automašīnu pilno Viestura prospektu, kur gan ir regulējama gājēju pāreja, zēns pāri sliedēm atgriezās mājās. Pieaugušo ar viņu nebija.

Policijā atzīst, ka uzsāktajā kriminālprocesā zēna ģimene vēl nav pratināta. To neļauj vecāku emocionālais stāvoklis. Traģēdijas vietā atnesti ziedi, deg sveces un nolikts rotaļu traktors. Apkaimē dzīvojošie pārdzīvo.

Latvijas dzelzceļā" skaidro, ka šī pāreja līdz šim skaitījās droša – līdz svētdienas traģēdijai te nebija notriekts neviens.

Bojāgājušais riteņbraucējs bija pārāk mazs, lai viņam būtu velosipēda vadītāja apliecība. To Latvijā var iegūt no desmit gadu vecuma, nokārtojot eksāmenu. Jaunākiem bērniem par drošību uz ceļa jāmāca skolā un noteikti jāstāsta ģimenē.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvis Jānis Aizpors norādīja, ka reizi mēnesī vai nedēļā vajadzētu atsvaidzināt pamatzināšanas ceļu satiksmes noteikumos.

Reklāma
Reklāma

Statistika liecina, ka pēdējo desmit gadu laikā bojā gājušo riteņbraucēju skaits Latvijā samazinājies trīs reizes. Pērn neviens riteņbraucējs līdz 14 gadu vecumam nāvējošas traumas nav guvis. 2014.gadā bojā gājis viens bērns vecumā no sešiem līdz deviņiem gadiem, vēl pirms gada miris riteņbraucējs vecuma grupā no 10 līdz 14 gadiem.

Mangaļos nobrauktajam zēnam vasaras vidū būtu palikuši astoņi gadi. 

 

Avots: www.lsm.lv