Siguldas novada pašvaldība trīnīšu ģimenei piešķīrusi 4269 eiro pabalstu

Rīgas Dzemdību namā 30.aprīlī siguldiešu Evitas un Sergeja Osipovu ģimenē pasaulē nāca šogad Latvijā jau otrie trīnīši – trīs meitenītes. Lai jauno ģimeni materiāli atbalstītu, Siguldas novada Dome 18.maijā nolēma piešķirt vienreizējo pabalstu 4269 eiro apmērā.

Pērn Latvijā trīnīši piedzima trīs ģimenēs.

FOTO: Shutterstock.com

Pērn Latvijā trīnīši piedzima trīs ģimenēs.

„Siguldas novada pašvaldībā jau kopš 2008.gada jaundzimušo ģimenes saņem vienu no lielākajiem jaundzimušo pabalstiem Latvijā – šobrīd pašvaldības saistošie noteikumi nosaka, ka pabalsta apmērs ir 320 eiro par katru jaundzimušo mazuli, līdz ar to trīnīšu ģimenei no pašvaldības jau pienācās pabalsts 960 eiro apmērā, bet, izprotot, ka jaunajai ģimenei nepieciešams papildu atbalsts, Siguldas novada Domes deputāti ir lēmuši par papildu materiālā atbalsta piešķiršanu kuplajai siguldiešu ģimenei, tādējādi kopējais pašvaldības pabalsts Osipovu ģimenei sasniegs 4269 eiro,” norāda Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.
 

Jaundzimušie siguldieši ir otrie trīnīši, kas šogad piedzimuši Latvijā. Pēdējos gados visvairāk trīnīšu pasaulē nācis 2011. un 2014.gadā, kad trīnīši piedzima piecās ģimenēs. 

Reklāma
Reklāma