Lomu spēles nozīme bērna attīstībā

Viena no vissvarīgākajām bērnu aktivitātēm ir lomu spēles. Tās stimulē iztēli, radošumu, spēju darboties komandā un komunikācijas prasmes. Spēlējot lomu spēles, mazais arī iemācās izteikt savas jūtas un domas, kā arī iepazīt citus. 

FOTO: Shutterstock.com

Sasniedzot 18 mēnešu vecumu, mazulis uz pasauli sāk raudzīties plašāk. Bērnu sāk interesēt dzīvnieki, mašīnas, sadzīves tehnika un viss cits, ar ko mazais sastopas savā ikdienas dzīvē. Izlikšanās vai lomu spēles kļūst interesantākas un aizraujošākas. Dažādu situāciju izspēlēšana, piemēram - kā zemnieks baro dzīvniekus - nav tikai pasaules attēlošana, bet arī veids, kā bērns var praktizēt savas komunikācijas un sociālās prasmes. 

Plašais LEGO® produktu klāsts ir universāls un piemērots dažādiem vecumiem paredzētām aktivitātēm, kas attīsta svarīgas prasmes.

Ceļojuma izspēlēšana var būt iespēja, kā vēlreiz izdzīvot pieredzēto vai piedzīvotās situācijas. Tas var būt arī veids, kā izmēģināt dažādas lomas un mācīties no tām. Piemēram, kad bērns tēlo pilotu, tā ir ne tikai jautra nodarbe, bet arī eksperimentēšana ar emocijām, kas saistītas ar atbildību un kontroli. Izlikšanās par visā pasaulē zināmu pētnieku kļūst par iespēju iemācīties, kā rīkoties stresa situācijās. Lai gan mazuļu dzīve var šķist kā nebeidzamas rotaļas, patiesībā tās ir ļoti nozīmīgas. Mazulis, kurš spēlējas, ir mazulis, kurš cenšas izprast pasauli. 

Lai padarītu lomu spēles reālistiskākas un aizraujošākas, bērni izmanto dažādas rotaļlietas un priekšmetus. Plašais LEGO® produktu klāsts ir universāls un piemērots dažādiem vecumiem paredzētām aktivitātēm, kas attīsta svarīgas prasmes. Bērni jebkurā vecumā var radīt individuālas konstrukcijas, iegrimt lomu spēlēs un rotaļājoties stiprināt spēju stāties pretī izaicinājumiem nākotnē. 

Reklāma
Reklāma

 

Ar LEGO® DUPLO® Apkārt Pasaulei (10805) komplektu mazie pētnieki varēs ceļot laivā vai lidmašīnā un iepazīt dažādus dzīvniekus un to dabisko vidi. Komplektā iekļautas 5 LEGO® DUPLO® figūras un 17 dzīvnieki no visas pasaules, ieskaitot vali, kurš var atvērt muti! Ar šo īpašo komplektu bērni iepazīs daudzus un dažādus dzīvniekus.

 

Par LEGO Group
LEGO Group ir privāts, ģimenes īpašumā esošs uzņēmums, kurš atrodas Bilundā, Dānijā. Tas ir dibināts 1932. gadā, un šodien ir viens no pasaules vadošajiem bērnu rotaļlietu ražotājiem. Uzņēmuma misija ir bērnu radošuma un iztēles spēju attīstība ar savu produktu palīdzību, kurus var iegādāties vairāk nekā 130 valstīs. Apmeklējiet www.LEGO.com.