3 noderīgi ģērbšanās knifiņi, ja tev ir plati gurni

Bumbiera jeb A tipa figūra – šauri pleci, slaida ķermeņa augšdaļa, izteikti gurni, platāki par augšdaļu. Ļoti sievišķīgs siluets. Tērpa izvēlē varam izmantot divus paņēmienus – vai nu nomaskēt auguma nepilnības ar apģērba palīdzību, vai izcelt plusus, sava auguma skaistākās daļas, tādējādi novēršot uzmanību no pārējā. Iesaka stila konsultante Kristīne Sila.

Tikai ne zīmuļsvārkus! Šādas figūras īpašniecēm piemērotāki būs kupli svārki, tie varētu būt saules griezuma svārki vai arī ar ielocēm un faltēm, kuras sākas jau jostas daļā.

FOTO: Shutterstock.com

Tikai ne zīmuļsvārkus! Šādas figūras īpašniecēm piemērotāki būs kupli svārki, tie varētu būt saules griezuma svārki vai arī ar ielocēm un faltēm, kuras sākas jau jostas daļā.

A tipa figūrai – košākas krāsas, lielākus akcentus, dažādus aksesuārus izvēlamies ķermeņa augšdaļā. Svārkiem un biksēm nevajadzētu izvēlēties audumus ar lieliem rakstiem, rūtīm, kā arī izteikti rupjus un biezus audumus.  

* Ja ir izteikti gurni, tos viegli nomaskēt ar svārku vai kleitu palīdzību
Izceļot vidukli un paplatinot svārkus uz apakšu, tiek panākts vēlamais siluets. Nevajadzētu izvēlēties zīmuļsvārkus – taisnus un pieguļošus, kas sašaurināti uz apakšu. Piemērotāki būs kupli, tie varētu būt saules griezuma svārki vai arī ar ielocēm un faltēm, kuras sākas jau jostas daļā. Ja vēlies, lai svārku augšdaļa būtu pieguļoša, to paplatinājumam būtu jāsākas uzreiz zem gurnu platākās daļas. Tie paši noteikumi attiecas arī uz kleitām – pieguļoša augšdaļa, izcelta dekoltē zona un viduklis, paplatināta vai krītoša svārku daļa padarīs auguma siluetu sievišķīgu.

* Ja vēlies nēsāt bikses, tām jābūt ar taisnām starām uz leju no platākās gurnu vietas
Īpaša uzmanība jāpievērš kabatu izvietojumam. Nav ieteicams izvēlēties bikses ar uzšūtām kabatām sānos, tieši platākajā gurnu daļā – tās vizuāli to paplatinās vēl vairāk. Tuvu izvietotas aizmugures kabatas radīs šaurāku gurnu ilūziju, bet ja kabatas būs pārāk lielas un novietotas tuvu sānu vīlēm, tās vizuāli darīs gurnus vēl paplatākus. Biksēm vajadzētu būt lakoniskām, bez liekiem dekoriem un akcentiem – tos izvēlamies ķermeņa augšdaļai. Platu gurnu īpašniecēm nav ieteicams izvēlēties slim-fit bikses un džinsus ar izteikti sašaurinātiem galiem. Ja tomēr ļoti gribas tādas nēsāt, kombinē ar tunikām, kas nosedz gurnu daļu.

* Apģērba augšdaļai ieteicami tērpi ar akcentētu dekoltē zonu 
Tās varētu būt iinteresantas apkakles, lielas krelles, šalles, tādējādi novēršot uzmanību no gurnu daļas. Uzmanība jāpievērš žaketes, blūzes un džempera garumam – tie nedrīkst beigties auguma platākajā daļā. Izvēlies apģērbu, kas beidzas nedaudz zem jostas vietas, vai liec blūzi svārkos, lai akcentētu vidukļa līniju un nepadarītu siluetu viengabalainu.

Reklāma
Reklāma

 

Teksts: Žurnāls "100 Labi Padomi". 

Avots: www.kasjauns.lv