Idejas, kur pavadīt Ģimenes dienu - pasākumi, koncerti, izklaides

15. maijā atzīmēsim Starptautisko Ģimenes dienu. Piedāvājam idejas, kurp doties un ko darīt šajā nedēļas nogalē, lai katram ģimenes loceklim - mazam un lielam, būtu interesanti. 

15. maijā - Ģimenes dienā, atrodi laiku, ko pavadīt kopā ar saviem vismīļākajiem

FOTO: Shutterstock.com

15. maijā - Ģimenes dienā, atrodi laiku, ko pavadīt kopā ar saviem vismīļākajiem

Ģimenes dienas pasākumi un koncerti Rīgā
Atzīmējot Ģimenes dienu, 15. maijā plkst. 16.00 RKTMC “Mazā ģilde” Lielajā zālē notiks koncertuzvedums “Satikšanās mūzikā”, kurā pirmoreiz kopā uzstāsies bērnu un jauniešu vokālie ansambļi “Gaismiņa” (Liepāja) un “Kolibri” (Rīga).

Svētdien, 15. maijā, plkst. 12.00 ģimenes gaidītas Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, koncertā “Brīnumpuķe”. Koncerta apmeklētājus priecēs dziedātāji no bērnu un jauniešu vokālajiem ansambļiem: “Kolibri”, “Knīpas un Knauķi”, “Saulessvece”, “Dvīņi”, “Momo”, “Magonīte” un “Cielaviņa”. Ieeja koncertā ir bez maksas. Līdz ar koncerta apmeklējumu ir iespēja paviesoties jaukajā Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā un apskatīties panorāmu, kas paveras no parka skatu torņa. Ekskursija skatu tornī ir par maksu. 


Ģimenes dienas gleznas radīšana Nacionālajā mākslas muzejā
Par godu Starptautiskajai Ģimenes dienai, ko oficiāli atzīmē 15. maijā, nesen atklātajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā trīs dienas notiks kopīga lielformāta gleznas zīmēšana. Tās radīšanā aicināta piedalīties ikviena ģimene. Lielformāta gleznas par godu Ģimenes dienai taps arī novados – Jelgavā, Līvānos, Liepājā un Madonā. Pasākumus organizē valsts atbalsta programma “Latvijas Goda ģimenes apliecība “3+ Ģimenes karte”” un Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”.No 13. maija plkst. 17.00 līdz 15. maija plkst. 17.00 ikviena ģimene ir aicināta ierasties Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un piedalīties Ģimenes dienai veltītā mākslas darba tapšanā, kas atradīsies trešajā stāvā. Papildus informācija šeit


Atvērtās dienas laukos 2016 
„Lauku ceļotāja” rīkotā noritēs 102 lauku saimniecībās, visos Latvijas novados, un apmeklētāji tiek gaidīti visas dienas garumā uz  ekskursijām, degustācijām, piedzīvojumiem. Daudzas saimniecības aicina uz interaktīvām programmām ar iespēju līdzdarboties gan bērniem, gan pieaugušajiem. 
Vairākās lielsaimniecībās varēs ne tikai gūt pieredzi, kā efektīvi un mūsdienīgi saimniekot, bet arī brīnīties par gluži vai "kosmiskām" tehnoloģijām. 14. maijā ikvienu laipni uzņems Z/s "Mežacīruļi", Z/s "Vilciņi-1", Lauku saimniecība "Kurzemnieki", SIA "Sutru ogu dārzs", SIA "Mazburkas", Z/s Adzelvieši. Apmeklētājus  laipni gaidīs arī ZS "Vilciņi - 1", kur notiks saimniecības apskate, radošās darbnīcas, erudīcijas stafetes, vietējo lauku labumu degustācijas, izjādes ar zirgiem un izbraucieni ar traktoriem. 

Akcijas ‬ ietvaros būs iespēja uzzināt alus brūvēšanas noslēpumus, ielūkoties alus darītavās un, protams, nogaršot alu! Akcijas dienā pie sevis ciemos aicina 3 alus darītavas - Bauskas alus, Valmiermuižas alus un mājbrūvētājs Dainis Rakstiņš, kas "Kolnasētās" Balvu novadā brūvē īstu Latgales alu.

Tiem, kas vēlas uzzināt, kā tiek cepta maize un piedalīties maizes cepšanā, akcijas dienā jādodas uz lauku  sētu "Caunītes" Ozolnieku novadā, maizes ceptuvi "Lāči" Babītes novadā vai uz viesu māju "Rudzupuķes"  Daugavpils novadā, jo tieši šajās vietās varēs cept un baudīt pašceptu maizīti.

Reklāma
Reklāma

Vairāki amatnieki piedāvā vērot vai gūt pirmās prasmes kādā vērtīgā amatā. Varēs veidot "māla  brīnumus" pie podnieka Jura Krompāna, "Saules ceplī" un "Keramikas darbnīcā Svētē", iepazīt vienkoču  trauku un abru izgatavošanas procesu, pašam izgatavot rotu vai atslēgu piekariņu dabas rotu darbnīcā Vienkoču parkā. Būs arī skalu grozu pīšanas demonstrējumi "Amatniekos" un akmeņkaļa darba demonstrējumi radošajā darbnīcā "Ezeriņi". Pats varēs izgatavot perkusīvo mūzikas instrumentu “lietus koku” Lejas Varicēnu senajā amatu mājā vai piedalīties sveču liešanas darbnīcās biedrībā "7 balles". 
Saimniecībās būs apskatāmi ~ 29 dažādi savvaļas un mājdzīvnieki: zirgi, govis, brieži, kazas, aitas, truši, ēzeļi, jenoti, murkšķi, vāveres, poniji, strausi, baloži, vistas, mandarīnpīles, zosis, tītari, pīles, fazāni, pāvi un citi. Būs dažādi gardumi, kā kazas piena saldējums vai strausu olu omlete. Un zirgu izjādes. Apmeklējumus iepriekš jāpiesaka saimniekiem. Visu akcijas dalībnieku kontakti, piedāvājumu apraksti un akcijas karte atrodami www.celotajs.lv/atvertasdienas
 


Ģimenes kinoseanss un brančs
“Lupatiņu” filmiņu veidotāji – studija “Atom Art” kopā ar kinoteātri “Splendid Palace” ielūdz mazos rīdziniekus uz īpašu Ģimenes dienas seansu 2016. gada 15. maijā pulksten 12:00, kurā tiks demonstrētas “Lupatiņu” filmiņas, skanēs komponista Jēkaba Nīmaņa grupas koncerts "LuPantiņi", bet no 11:00 un pēc seansa darbosies vairākas bērnu radošās darbnīcas par Lupatiņu tēmu. Svētku atmosfēru papildinās Lupatiņiem veltīts brančs restorānā “Tinto”.

Ģimenes dienas programmā ietvertas piecas jaunākās “Lupatiņu” sērijas: “Kā Lupatiņi būvēja māju“, „Kā Lupatiņi veseļojās“, „Kā Lupatiņi kārtoja“, „Kā Lupatiņi slēpās“ un „Kā Lupatiņi precējās“.  Koncerta repertuārā iekļautas dziesmas no “Lupatiņu” animācijas filmām, kā arī citas dziesmas bērniem. Radošajās darbnīcās bērni varēs izgatavot Lupatiņu rotaļlietu, nozīmīti vai auduma rokassprādzi, kā arī uzzīmēt savu Lupatiņu filmiņas scenāriju. Pasākumā būs iespēja arī bez maksas nogaršot jaunos "Lupatiņu" nektārus, kuru iepakojumu rotā iecienītie animācijas filmu tēli. Papildus informācija šeit


Labdarības koncertu "Uzzied eņģeļu koks"
15. maijā, plkst. 12.00 Rīgas Lutera baznīcā notiks Vasarsvētku Citādais dievkalpojums - koncerts "Uzzied eņģeļu koks Torņakalnā", kura laikā tiks vākti līdzekļi bērnu paliatīvajai aprūpei. Citādo dievkalpojumu "Uzzied eņģeļu koks Torņakalnā" muzikāli bagātinās Linda Leen, Intars Busulis, Evita Zālīte, Jānis Apeinis, Ainārs Paukšēns, Vineta Elksne, "Abonementa orķestris", grupa "Fine & Mellow", Torņakalna slavēšanas grupa, Rīgas Lutera draudzes koris un bērnu ansamblis. Pēc dievkalpojuma svētki turpināsies baznīcas dārzā, kur notiks arī labdarības izsole. Papildus informācija šeit


Ģimeniska diena Rīgas Zoodārzā
14. un 15. maijā aicinām ikvienu, jo sevišķi ģimenes, apciemot Rīgas Zoodārzā mītošās dzīvnieku ģimenes.  Pavasarī dzīvnieku ģimenēs notiek visaktīvākā rosība: tiek izspēlēti, izdziedāti vai izdejoti riesta rituāli, raktas alas, būvētas migas vai vītas ligzdas, dētas olas, laisti pasaulē mazuļi, tad seko pēcnācēju aprūpe. 

No plkst. 12.00-16.00 zoodārzā darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca “Dzīvnieku sabiedrības”, kuras galvenais temats būs dzīvnieku sabiedrības. Tātad, kādas ir dzīvnieku ģimeņu vai grupu formas un kā tas palīdz sugai izdzīvot.
Lai Dzīvnieku ģimeņu dienas būtu saulainākas, Rīgas zoodārzs, sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, piedāvā īpašas atlaides Ģimeņu dienu apmeklētājiem – 50% atlaide no pamatcenas. Atlaidi iespējams iegūt, ja uzziņu dienesta 1188 mājaslapas kuponu sadaļā izdrukāsiet īpašo kuponu. Ar šo kuponu ieejas biļete 14. un 15. maijā pieaugušajam maksās tikai 3,00 €, bet bērnam, studentam un pensionāram - tikai 2,00€. Plašāk par visu piedāvājumu šeit: http://rigazoo.lv/public/31214.html