Katrai trešajai sievietei ir tas pats mazais noslēpums

Tu neesi viena. Kaut arī, iespējams, ka bieži tā jūties, jo mēs parasti nerunājam par urīnpūšļa vājumu. Par ko mums žēl, jo tas ir kas tāds, ko var labot.

Daudz sieviešu dodas uz tualeti pirms un pēc aerobikas nodarbības.

FOTO: Shutterstock.com

Daudz sieviešu dodas uz tualeti pirms un pēc aerobikas nodarbības.

Aptuveni 37% sieviešu vecumā no 35 līdz 54 gadi piedzīvo slodzes urīna nesaturēšanu. Tas ir gandrīz tikpat daudz kā 39% sieviešu, kas ar to saskaras pēc 55 gadu vecuma.

Viena no katrām 3 sievietēm kādā savas dzīves posmā ir saskārusies ar noplūdēm. Dažas pilītes lecot, tas ir ierasti pie fiziskas slodzes, piemēram. Vai kad skrienam, lai paspētu uz autobusu. Klepošanas un šķaudīšanas laikā arī ar to saskaramies. Tie ir daži piemēri.

Urīnpūšļa vājums nav nekas jauns. Tā vienmēr bijusi aktuāla tēma, vairāk gan sievietēm, bet arī vīriešiem. Biežākais iemesls ir tas, ka iegurņa muskuļi, kas notur uretru vietā un pasargā no noplūdēm, ir kļuvuši vājāki.

Tam par iemeslu var būt vairākas lietas. Grūtniecība ir biežāk sastopamais iemesls. Hormonu izmaiņas saistībā ar menopauzi arī var pie tā novest. Svarīgi ir trenēt iegurņa muskuļus tāpat kā citas muskuļu grupas, lai uzlabotu to izturību un elastību. Ienāc www.corewellness.lv un vingro līdzi bez maksas!

“Ir viegli saprast, pat pieņemt, ka man ir nelielas urīna noplūdes pēc dzemdībām. Bet tas nenozīmē, ka tas ir patīkami,” saka kāda Gudra Sieviete.

Tas ietekmē dzīvi

Urīnpūšļa vājums ietekmē dzīvi, vairāk vai mazāk. Cik daudz? Tas ir ļoti individuāli. Mēs dažādi risinām dažādas situācijas, lai justos droši un svaigi.

“Es esmu kļuvusi par tualešu ekspertu - zinu, kur tās atrodas jebkurā vietā. Es gribu būt droša, ka uzreiz varu turp doties, ja rodas vajadzība,” saka Sieviete.

Daži kino laikā izvēlas malējās sēdvietas, lai ērti tiktu līdz tualetēm.

“Es izvairos no situācijām, kur man būtu jāsēž ilgu laiku bez iespējas pārvietoties, kā piemēram, lidojuma laikā vai koncertā,” saka Otrā Sieviete.

Reklāma
Reklāma

Daudz sieviešu dodas uz tualeti pirms un pēc aerobikas nodarbības. Katram gadījumam.

“Es priekš sporta zāles nopirku tumši zilas sporta bikses. Tās nav apspīlētas, lai nebūtu redzams, ja nu gadās kāda noplūde,” stāsta Trešā Sieviete.

Cits bieži izmantots risinājums ir menstruāciju paketes, kuras paķeram līdzi kopā ar sporta tērpu un ūdens pudeli, neskatoties uz to, ka menstruāciju mums šajā laikā nav. Protams, labāk tāds risinājums nekā tualetes papīrs vai divas apakšbiksītes. Tomēr šīs parastās paketes un ieliktnīši nesniegs vēlamo drošību un nenodrošinās svaiguma sajūtu.

Ir dažādi risinājumi

“Menstruāciju izdalījumi ir biezāki un noplūst mazākos apjomos vienā reizē. Pakete, kas speciāli paredzēta urīna noplūdēm, ir īpaši piemērota liela urīna apjoma uzsūkšanai īsā brīdī.

TENA Lady paketes, piemēram, uzsūc divreiz vairāk un notur šķidrumu paketes iekšpusē 4 reizes labāk nekā citas plānās paketes. Tā ilgstoši uztur sausu paketes virsmu lietošanas laikā. TENA Lady pakete ir pārsteidzoši plāna. Tā novērš arī nepatīkamo aromātu. TENA Lady ieliktnīši un paketes piemēroti dažādām vajadzībām, sākot ar plāniem ieliktnīšiem pilienveida noplūdēm līdz noplūdēm, kad iztukšojas viss urīnpūslis. TENA Lady paketes un ieliktnīšus var iegādāties aptiekās. Saņem savu BEZMAKSAS paraugu ŠEIT.

TENA ir zīmols, zem kura atradīsi aizsardzību, kas ļauj tev justies svaigi. Un droši. Jo tev nav jāatsakās no sporta zāles, koncerta vai skaļiem smiekliem. Speciāli šim mērķim paredzēta aizsardzība sniedz tev nepieciešamo drošību, lai vari dzīvot, kā vēlies.

Seko mums Facebook.com