Krāsainas pankūkas - idejas mazuļa svētku galdam

Bērnus ļoti uzrunā spilgtas, krāsainas konfektes un kūciņas, taču mēs nekad nevaram būt droši par to sastāvu. Cik daudz cukura ir iekšā, kādas krāsvielas izmantotas, vai produkts satur transtaukskābes? Krāsainas lietas var cept arī mājās!

Pankūkas nevar nosaukt par pasaules veselīgāko ēdienu, tāpēc šī recepte ir paredzēta nevis ikdienai, bet svētku reizēm.

FOTO: Shutterstock.com

Pankūkas nevar nosaukt par pasaules veselīgāko ēdienu, tāpēc šī recepte ir paredzēta nevis ikdienai, bet svētku reizēm.


Pankūkām nepieciešams

  • Milti – 2 glāzes
  • Piens – 2.5 glāzes
  • Cukurs – 1 lielā karote
  • Sāls – 0.5 tējkarotes
  • Soda – 0 5. Tējkarotes
  • Olīveļļa – 1 lielā karote
     

Dabīgajām krāsvielām

  • Svaigi spiesta biešu sula – rozā
  • Puse tējkarotes kurkumas – dzeltens
  • Svaigi spiesta spinātu sula vai smalki blenderēti spināti – zaļš
  • Svaigi spiesta burkānu sula – oranžs
  • Melleņu sula – violets
  • 2 lielās karotes kakao – šokolādes 


Pagatavošana
Sakuliet olas ar cukuru, sāli un olīveļļu, pievienojiet miltus un samaisiet visu kopā.  Tad lejiet klāt siltu pienu, sviestu un pievienojiet sodu. Lai mīkla veidojas viendabīga, sajauciet visu ar mikseri. Iegūto pankūku mīklu sadalīt tik daudz daļās, cik krāsu pankūkas paredzēts izcept. Katrai pankūku mīklas daļai pievienojiet savu  dabīgo krāsvielu līdz tiek iegūta optimāla konsistence un krāsas intensitāte. Cept kā parasti.

 

Receptes autore - uztura speciāliste Ksenija Andrijanova 
 


 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

Sastāvdaļas