Dagmāra Legante: mana bērnība pagāja tur – ārā!

Aktrise, modele, fotogrāfe, Mazo ekspertu skolas māmiņa un radošā personība Dagmāra Legante dalās siltās atmiņās par bērnībās mīļākajām spēlēm.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrādās, augumā smalkās un sievišķīgās Dagmāras mīļākā spēle bija nedaudz negantie un puiciskie “kazaki razboiņiki”, par kuru viņa atdeva balsi arī balsojumā par Latvijas mīļāko pagalma spēli www.milakaspele.lv.

“Mana bērnība pagāja Tur – Ārā! Ārā, kur varēju uzkāpt kokā, izjust adrenalīnu, slēpties aiz sniega mūra sienas, izjust vēju, braukt “salkās” ar riteni, spēlēt bumbu un klausīties draugu smieklos. Un tā katru dienu! Atceros neskaitāmi daudz spēļu: kvadrātus, ķerenes ar bumbu, desmitniekus, zaķus un medniekus,” stāsta Dagmāra. Dagmāra atklāj, ka viņas mīļākā spēle bijusi “kazaki razboiņiki” jeb kovboji pret laupītājiem. Spēli raksturo azarts, noslēpums.

Dagmāra atceras, ka nedrīkstēja atklāt paroli un pratināšana ar kutināšanu bijis pats jautrākais brīdis. “Ja ārā bija slikts laiks, satikāmies zem nojumes vai pie draugiem mājās. Spēlējām pašu izdomātas spēles, rotaļājāmies ar lellēm. Un tā līdz vēlam vakaram – mammas centās mūs sasaukt mājās desmitiem reižu. Izklīdām vakarā, kad saule rietēja. Nākamajā dienā viss sākās no gala,” saka aktrise. “Nevaru iedomāties bērnību bez spēlēm ārā, saplēstām biksēm, nobrāztiem ceļiem un smaida sejā.”

Arī Dagmāras bērni spēlē tās pašas spēles, ko viņa savā bērnībā. Salkas dēli spēlē dažādos veidos ar draugiem, un paslēpes – visa ģimene kopā. “Pateicoties Danonki iniciatīvai www.milakaspele.lv, atcerējos vēl pāris sen aizmirstas spēles, tās pašas gumijas! Tās apvienoja visas meitenes no 1. līdz 12. klasei. Šodien pat jāaiziet uz veikalu un jānopērk garās lentes! Pamēģināšu parādīt savām meitām pāris kombinācijas, varētu būt jautri,” saka Dagmāra. Tradicionālo pagalma spēļu noteikumi atrodami vietnē www.milakaspele.lv.

Reklāma
Reklāma