Rabarberu tarte - recepte no jaunajiem rabarberiem

Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis norāda, ka rabarberi ir viens no sezonālajiem pašmāju produktiem, ko noteikti būtu vērts celt galdā gan svaigā, gan pagatavotā veidā.
Rabarberi ir ne vien vitamīniem bagāts sezonāls produkts, bet arī lielisks  papildinājums ierastajā ēdienkartē

FOTO: Shutterstock.com

Rabarberi ir ne vien vitamīniem bagāts sezonāls produkts, bet arī lielisks papildinājums ierastajā ēdienkartē

Rabarberi ir ne vien vitamīniem bagāts sezonāls produkts, bet arī lielisks  papildinājums ierastajā ēdienkartē, tādēļ ikvienam iesaku pagatavot mutē kūstošu saldo  ēdienu no rabarberiem, piemēram, rabarberu tarti, norāda Normunds Baranovskis.    
Pavisam vienkārša recepte rabarberu tarta pagatavošanai:

  • Rabarberi – 4–5 gab.
  • Smilšu mīkla – 300 g
  • Saldais krējums – 120 ml
  • Olas – 2 gab.
  • Brūnais cukurs – 3 ēdamk.
  • Malts kanēlis – 1 tējk

Pagatavošana:
Izrullē smilšu mīklu un ieklāj to cepamajā formā. Lai mīklas malas neiekristu cepot, pa virsu mīklai ieklāj cepamo papīru un pieber formu pilnu ar kaltētiem zirņiem. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C un cep pamatni 20 minūtes. Izņem cepamo papīru. Viegli saputo olas ar cukuru, kanēli un pievieno krējumu. Lej krēmu izceptajā pamatnē. Noskalo rabarberu kātus, ja nepieciešams, nomizo. Griež garenās šķēlēs un liek pa virsu krēmam. Torti cep cepeškrāsnī 30–40 minūtes. Atdzesē un pasniedz draugiem un ģimenei.

Reklāma
Reklāma