Ēdam nezāles! Pieneņu un zaķskābeņu salāti

„Zaķskābenes jeb zaķkāposti ir bagāti ar C vitamīnu, savukārt pieneņu lapiņas esot pat vērtīgākas nekā citroni, burkāni un banāni,” teic „Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants. Viņš iesaka ēšanai lasīt mazās pieneņu lapas, jo lielās ir rūgtas, rūgti ir arī kāti, tāpēc tie ir jāatdala no lapas. 

Izmēģini! Pieneņu lapiņas, pareizi pagatavotas, patiesi ir gardas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmēģini! Pieneņu lapiņas, pareizi pagatavotas, patiesi ir gardas!

 

4 personām 
Sastāvdaļas:
1 sauja jauno pieneņu lapu
1 sauja zaķskābeņu 
12 paipalu olas 
1 pac. graudainā biezpiena 


Mērcei
1 ēdamk. cidoniju sīrupa 
2 ēdamk. olīveļļas 
1 tējk. ābolu etiķa 


Gatavošana:
Mērci pagatavo, sajaucot kopā norādītās sastāvdaļas. Paipalu olas vāra 3 minūtes. 
Pieneņu lapas samaisa ar zaķskābenēm un sadala divās daļās.
Biezpienu un vienu daļu zaļumu samaisa kopā. Šķīvī liek biezpienu, virsū uzliek otru daļu zaļumu, paipalu olas un pārlej ar mērci.

 

Vērts zināt! Pienenes var sablenderēt ar eļļu un uzglabāt ziemai saldētavā.

Reklāma
Reklāma

 

Par „Restorānu 3”
„Restorāns 3” durvis vēra 2015. gada maijā, tas atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā 3, un to dibinājuši Latvijā pazīstamie pavāri Ēriks Dreibants, Mārtiņš Sirmais, Uldis Brūders un Dana Gritāne, restorāna šefpavārs ir Juris Dukaļskis. Veidojot ēdienkarti un gatavojot maltīti, pavāri lūko, lai ēdienos arvien vairāk būtu dabas dotās veltes, kuru augšanas procesos nav iejaucies cilvēks un industrializācija. „Restorāns 3” sadarbojas ar dabas pazinējiem, lai vēlreiz atklātu un iepazītu mūsu reģionam raksturīgās un unikālās dabas garšas, kas ēdienus padara mūsdienīgus. 

 

Sastāvdaļas