Investējot 11 miljonus eiro, Latvijā durvis vērs pirmā četru valodu apmācību privātskola

Šī gada 5. septembrī Piņķos tiks atklāta privātskola - “Exupéry International School”. Bērniem būs iespēja apgūt mācības četrās valodās – angļu, franču, latviešu un krievu, turklāt svešvalodu mācību priekšmetus mācīs skolotāji savās dzimtajās valodās. Jau no 1. klases bērni padziļināti tiks iepazīstināti ar latviešu valodu, kultūru un mākslu.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Pašlaik notiek vērienīgi celtniecības un labiekārtošanas darbi - „Exupéry International School” skolas ēkas celtniecībā izmantotas jaunākās tehnoloģijas un ievēroti mācību telpu labiekārtošanas un aprīkojuma izmantošanas principi, kuru efektivitāte ir jau pierādīta vadošajās Eiropas skolās. Skolas būvniecībā un labiekārtošanā investēti vairāk nekā 11milj.eiro.

 

„International School Exupéry” dibinātāja Jeļena Bujanova: “Izvēloties izglītības metodiku, galvenokārt uzsveram, ka izglītībai ir jāatbilst visiem Latvijas standartiem, taču jāspēj atrast arī individuāla pieeja katram bērnam un jāattīsta tieši tās īpašības vai prasmes, kuras ir bērna stiprās puses. Skola ir radīta, lai palīdzētu bērniem un vecākiem pārvarēt vispārējās izglītības sistēmas standartizāciju un iespējamo intereses trūkumu - gan no skolēnu, gan vecāku puses, kā arī samazinātu stresu un spiedienu, kas varētu ietekmēt bērna personību vispārizglītojošā skolā. Šīs skolas mērķis ir sagatavot bērnu pieaugušo pasaulei ar maksimāliem intelekta, emocionāliem, sociāliem un stratēģijas resursiem, to skaitā arī četrām brīvi pārvaldāmām valodām.”

 

 

 

Vissvarīgākais, ko varam bērniem sniegt, ir pārliecība par saviem spēkiem, kas rodas no iespējas realizēt tieši viņu intereses, un skolas iespējas adaptēt apmācību dažādiem uztveres ātrumiem. Kā arī ļaut ikvienam pilnībā izmantot savu potenciālu atbilstoši viņiem personīgi izstrādātām mācību programmām.

Reklāma
Reklāma

 

 

“Pieejama arī pirmsskolas izglītība, uzņemam bērnudārzā bērnus no 2 gadu vecuma, bet skola paredzēta bērniem no 7 līdz 16 gadu vecumam, klases tiek veidotas ar nelielu skaitu skolēnu, lai skolotājs varētu pilnvērtīgi pievērsties ikvienam. Bērni nedodas mājās ar smagām somām un apjomīgiem mājasdarbiem, jo viss tiek izdarīts skolā - vecāki un bērni vakaros kopā var izbaudīt brīvo laiku, “ atklāj J. Bujanova.

 

 

Bērnu rīcībā šeit būs divpadsmit pamatmācību telpas, plaši gaiteņi, piecas valodu apguves telpas, divas datortelpas. Sporta un aktu zāles jaunajiem čempioniem un māksliniekiem, kā arī mākslas un mūzikas apguves telpa - katrā klasē būs interaktīvā tāfele. Nākamos gleznotājus un tēlniekus šeit gaida mākslas studijas, bet jaunos ķīmiķus, fiziķus un biologus – kabineti ar īpašu laboratorijas aprīkojumu. Skolā būs pieejamas arī ārpusstundu nodarbības: mūzika, džudo, dejošana, teātris, vingrošana, šahs, zīmēšana/māksla, kino/foto, robottehnika.

 

Skolas virtuves un ēdnīcas projekts ir izstrādāts sadarbībā ar restorāna „36. līnija” šefpavāru Lauri Aleksejevu, un daudzveidīgā ēdienkarte ir veidota, ievērojot bērnu vajadzības un gaumi attiecībā uz ēdieniem.