Tētis pieņem straujas dzemdības. FOTO

Topošais tēvs bija spiests uzņemties vecmātes lomu, lai pieņemtu savas līgavas dzemdības, kas bija pēkšņas un straujas. Viss dzemdību process tika iemūžināts.

Ar vienu kārtīgu spiedienu mūsu meita bija manās rokās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ar vienu kārtīgu spiedienu mūsu meita bija manās rokās.

Fotogrāfs Martins no Leičesteras, bija sagatavojis kameru līdzņemšanai uz slimnīcu, lai iemūžinātu savas meitas nākšanu pasaulē. Bet viņš nezināja, ka kamera iemūžinās to, kā viņš pats pieņem dzemdības.


Pāris tika pārsteigts agrā rītā, kad Holijai pēkšņi sākās dzemdības. Holija pamodināja Martinu panikā, paziņojot, ka, viņasprāt, bērniņš jau ir ceļā. Tikai 40 minūtes pēc dzemdību sākšanās Martina un Holijas meita Isabelle nāca pasaulē viņu viesistabā.

tētis pieņem dzemdības


Martins stāsta par tās dienas piedzīvojumiem: ”Holija pamodināja mani, sakot, ka dzemdības esot sākušās. Mēs nodomājām, ka mums ir vēl daudz laika, tāpēc lēnām pakojām nepieciešamās lietas, sazvanījām vecākus un ārstus. Es biju paņēmis savu kameru, lai varētu iemūžināt meitas nākšanu pasaulē. Kad iegāju dzīvojamā istabā, pamanīju, ka Holija ir panikā un saka, ka dzemdības notiek daudz ātrāk, kā bijām domājuši. Holija iekārtojās dzīvojamā istabas vidū, un mēs sapratām, ka dzemdības jau rit pilnā sparā. Mana mamma Pollija ieradās pie mums visai ātri, un viņa pārņēma vadību sarunai ar ārstiem pa telefonu, kamēr es palīdzēju Holijai. Ārsti mums paziņoja, ka jau ir ceļā.

 

tētis pieņem dzemdības

Tad Holija paziņoja, ka viņai ir jāsāk spiest. Kad es izvērtēju situāciju un ieraudzīju savas meitas galviņu, es sapratu, ka man ir jārīkojas pašam un jāpieņem dzemdības. Līdz tam es biju domājis, ka mans vienīgais pienākums būs turēt savai mīļotajai roku. Ar vienu kārtīgu spiedienu mūsu meita bija manās rokās. Apmēram 10 sekundes meita neizdvesa ne skaņu. Mēs nolikām meitu uz māmiņas krūtīm, lai viņām rodas ādas kontakts, un tad meita sāka raudāt. Tas mums visiem bija milzu atvieglojums. Brīdī, kad mums nebija profesionāļu klātbūtne, bija absolūti liels atvieglojums dzirdēt savu meitu ieraudamies, jo tad sapratām, ka viss ir kārtībā. Tikai pēc tam, kad viss bija beidzies, es aptvēru, ka viss process tika nofilmēts.”


Drīz pēc dzemdībām ieradās ārsti un pārbaudīja māmiņas un jaundzimušās meitiņas veselības stāvokli. Meitiņa piedzima, sverot veselīgus 3,51 kilogramus. Pēc dzemdībām abas tika aizvestas uz slimnīcu, lai veiktu pārbaudes.

Reklāma
Reklāma


 

Jaunie vecāki atzīst, ka nebūtu spējīgi to paveikt vieni paši. "Martina mamma bija neatsverams palīgs dzemdību laikā, un Holijas mamma ieradās pie mums īsi pēc dzemdībām, un palika ar mums visu laiku, kamēr bijām slimnīcā."


Arī jaunā māmiņa atzīst, ka negaidīja, ka dzemdības notiks tik ātri un ka Martins beigās pieņems viņas dzemdības. ”Situācija bija ļoti bailīga, tomēr brīnišķīga. Es joprojām esmu atvieglota, ka viss beidzās laimīgi un bez sarežģījumiem.” Māmiņa atzīst, ka ir ļoti laimīga, ka viss process ir bijis iemūžināts video.
Šobrīd ģimene ir laimīgi kopā, jau atgriezušies mājās no slimnīcas. Vecāki vienmēr atcerēsies meitiņas piedzīvojumu pilno piedzimšanu, kas ir uz mūžiem saglabāts video.

 

 

Rakstu publicēšanai sagatavojusi Ita Petrika, speciāli Mammamuntetiem.lv