Sakārto dzīvokli 30 minūtēs! Noderīgi padomi, ja gaidāmi ciemiņi

Ciemiņi teju pie durvīm, taču māju sakārtot joprojām nav bijis laika, un sajūta, ka neko nevar paspēt, no stresa dzen izmisumā. Žurnāls "100 Labi Padomi" piedāvā risinājumu: ko darīt, lai māju savestu kārtībā 30 minūtēs.

Lai mājoklis izskatītos kārtīgs, pietiek ar 30 minūtēm tava laika.

FOTO: Shutterstock.com

Lai mājoklis izskatītos kārtīgs, pietiek ar 30 minūtēm tava laika.

  1. Tiec skaidrībā, cik liels haoss valda mājās. Lai to izdarītu, izstaigā visas telpas, bet – neej tukšām rokām. Vienā rokā ņem līdzi atkritumu spaini vai maisu, otrā – bļodu netīrajiem traukiem (ja tādi mēdz mētāties). Visu, kam vieta atkritumos, met maisā, netīros traukus liec bļodā.
  2. Katrā telpā, kurā ieej, atver logu.
  3. Sīkus priekšmetus, kas mētājas nevietā uz galdiem un skapīšiem, žigli noliec katru savā vietā. Ja tam neatliek laika, bez liekas prātošanas savāc vienā atvilktnē vai paslēp skapī. Pirmais solis kārtības ieviešanā būs sperts.
  4. Kad telpas izstaigātas, atkritumu trauku noliec vietā, bet, ja tas ir pilns līdz malām, veikli iztukšo tur, kur paredzēts.
  5. Savāktos netīros traukus uzreiz ieliec vai nu trauku mazgājamajā mašīnā (ja tāda ir), vai arī izlietnē, kuru pielej ar ūdeni un pievieno mazgājamo līdzekli – lai trauki mazliet pamirkst.
  6. Izej vēlreiz cauri visām telpām un aizver logus.
  7. Pirmais darbiņš vannas istabā – novāc izlietotos dvieļus. Flīzes, krānus u. tml. priekšmetus apsmidzini ar tīrīšanas līdzekli. Arī tualetes podā ielej tīrīšanas līdzekli un atstāj, lai iedarbojas.
  8. Tikmēr dzīvojamajā istabā/viesistabā glīti saloki segas vai pārvalkus, ja tādi ir nekārtīgi nomesti, televizora u. c. sadzīves tehnikas pultis sarindo tām paredzētajā vietā. Žurnālus veikli saliec kaudzītē.
  9. Virtuvē nomazgā iemērktos traukus. Ja apkārt vēl mētājas kādi produkti, žigli ieliec tos ledusskapī vai pieliekamajā. Ar mitru lupatiņu pārbrauc visām virsmām un izslauki arī izlietni.
  10. Atpakaļ uz vannas istabu – žigli noslauki apsmidzinātās virsmas, iztīri tualetes podu. Neaizmirsti nospodrināt spoguli. Pakarini tīrus dvieļus.
  11. Ja atliek laika, vēlreiz izstaigā visas telpas, lai sirds būtu mierīga!

 

Teksts: žurnāls "100 Labi Padomi"

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv 

Saistītie raksti