Īpaša manuālā tehnika veselības uzlabošanai. Īpaši noderīga topošajām māmiņām un mazuļiem

Šobrīd sabiedrībā aiz vien vairāk sāk iesakņoties holistisks skatījums uz cilvēka veselību. Tiek meklēti dažādi veidi, kā veselību atgriezt un noturēt dabīgi. Kādēļ to nedarīt izmantojot ķermeņa paša iekšējos resursus?

Bowen tehnika ir īpaši iedarbīga dažādu ķermeņa sāpju mazināšanā un novēršanā, kā arī tā atbrīvo emocionālo un fizisko spriedzi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bowen tehnika ir īpaši iedarbīga dažādu ķermeņa sāpju mazināšanā un novēršanā, kā arī tā atbrīvo emocionālo un fizisko spriedzi.


Ar šādu pieeju pasaulē ir zināma Bowen manuālā tehnika. Tā maigā, klientam patīkamā veidā, sniedz iespēju mazināt spriedzi ķermenī, atgūt labsajūtu, līdzsvaru, izmantojot iespējas, kuras atrodas mūsu ķermenī. Bowen sesijā klienta ķermenis saņem stimulu, kā lūgumu pēc aktīvākas darbības sevis sakārtošanā. Šo stimulu speciālists rada ar specifiskiem, noteiktās vietās uz ķermeņa veiktiem maigiem, bet iedarbīgiem paņēmieniem, izmantojot tikai savas rokas un spēju atrast sasprindzinājumu ķermenī un atbrīvot to.
Tehnika ir nosaukta godājot Toma Bouena (Tom Bowen) vārdu, kurš pagājušā gadsimta 60.-80.gados strādāja Austrālijā, attīstot paņēmienus un meklējot veidus, kā mazināt cilvēku sāpes un uzlabot dzīves kvalitāti.


Bowen tehnika ir īpaši iedarbīga dažādu ķermeņa sāpju mazināšanā un novēršanā, kā arī tā atbrīvo emocionālo un fizisko spriedzi.

Plānojot grūtniecību, Bowen seansu laikā var uzlabot asinsriti, īpaši veicinot iegurņa zonas apasiņošanu, šī rajona atbrīvošanu no spriedzes, limfas atteci un vispārēju ķermeņa relaksāciju.

Tehnikas nemanipulatīvās dabas dēļ, to veiksmīgi izmanto sievietes savas fiziskās labsajūtas nodrošināšanā, bērniņa plānošanas, grūtniecības un pēcdzemdību laikā. Plānojot grūtniecību, Bowen seansu laikā var uzlabot asinsriti, īpaši veicinot iegurņa zonas apasiņošanu, šī rajona atbrīvošanu no spriedzes, limfas atteci un vispārēju ķermeņa relaksāciju. Vairums diskomforta sajūtas, kuras asociējam ar grūtniecības laiku, var tikt mazinātas vai novērstas ar Bowen tehnikas paņēmieniem. Kā piemēram: muguras sāpes, samazināts enerģijas līmenis, kāju sāpes, krampji, elpošanas problēmas, grēmas. Bowen tehnika var būt īpaši maigs alternatīvs veids, kā mudināt mazuli ieņemt pareizu stāvokli tuvojoties dzemdībām, ja kādu iemeslu pēc, tas vel nav noticis.

Reklāma
Reklāma


Pēc dzemdībām šī tehnika var veicināt ātrāku ķermeņa atjaunošanos un hormonālā balansa atgūšanu. 
Savukārt paši mazākie Bowen klienti, mazuļi un bērni reaģē uz Bowen paņēmieniem visātrāk. Lai atbrīvotu mazuli no dzemdībās piedzīvotās spriedzes, pietiek ar nedaudziem viegliem paņēmieniem. Iespējams arī saīsināt koliku periodu un atrisināt ne vienmēr pamatotus mazuļa nemierīguma iemeslus.


Bowen tehnika nav ārēju manipulāciju darbs ar diagnozēm, tas ir maigs, holistisks veids, atgādinot visam ķermenim, kā atkal kļūt veselam un justies labi tam saprotamā, dabīgā veidā. 


Arī Latvijā jau kādu laiku ir pieejama Bowen tehnika. Vairāk par to lasīt mājaslapā http://bowentehnika.lv