Darbu sāk Latvijā pirmā privātklīnika bērniem "Bērnu veselības centrs"

30. martā Rīgā tika atvērta pirmā privāta specializētā bērnu klīnika ar plašu pakalpojumu klāstu dažādu slimību diagnosticēšanai, ārstēšanai un profilaksei. 
Mazie pacienti varēs iziet atveseļojošas procedūras, dažādas masāžas, fizioterapijas nodarbības grupās un hidroterapijas procedūras ar skābekļa vannu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazie pacienti varēs iziet atveseļojošas procedūras, dažādas masāžas, fizioterapijas nodarbības grupās un hidroterapijas procedūras ar skābekļa vannu.

 

"Mūsu medicīnas centrs ir mājīga vieta, kur katru mazo pacientu sagaida laipni un gādīgi profesionāļi. Vecāki var neuztraukties par to, ka kādā brīdī tiem nāksies palikt vienam ar sava bērna veselības problēmam. Mēs būsim blakus jau no diagnozes noteikšanas brīža un visā ārstniecības procesa laikā, vienmēr esot gatavi sniegt padomu, ka arī citu medicīnisko palīdzību un nepieciešamības gadījumā rehabilitācijas pakalpojumus” – stāsta centra galvenais ārsts Egils Lavendelis. – Mēs piedāvājam izmantot dažādu medicīnas sfēru profesoru online konsultācijas, pierakstīšanos pie ārsta internetā pacientam ērtā laikā laikā, atzvanīšanas iespēju, kā arī ģimenes pediatra izsaukšanu uz mājām.”.
 

“Bērnu veselības centrs” sniegs plašu augsti kvalificētu un pieredzējušu dažāda profila speciālistu pakalpojumus: alergologa, LOR speciālista, bērnu ķirurga, stomatologa, logopēda, pediatra, fizioterapeita u.c. Klīnika ir aprīkota ar Eiropas jaunākajām iekārtām slimību diagnosticēšanai un visu vecumu bērnu ārstēšanai, kā arī medicīniskās palīdzības sniegšanai topošajām māmiņām.  Piemēram, jaunās paaudzes sonogrāfs ļauj veikt augļa EKG, sirds unasinsvadu sonogrāfiju 3D formātā. Iegūtais attēls atšķiras ar augstu jutīgumu, sniedzot iespēju atklāt slimību slēptās formas to agrīnajās stadijās.

Klīnikā pieejamas dzemdību sagatavošanas kursi un pēcdzemdību nodarbības, kuras vadīs sertificēta vecmāte Valentīna Beļavska. Mazie pacienti varēs iziet atveseļojošas procedūras, dažādas masāžas, fizioterapijas nodarbības grupās un hidroterapijas procedūras ar skābekļa vannu. Rehabilitācijas programmas izstrādājusi fizioterapeite

Dace Bērtule. Īpaši aprīkotā bērnistabā jaunie pacienti varēs gaidīt savu kārtu pie ārsta bez stresa: spēlējoties vai skatoties animācijas filmas. Jaunā medicīnas centra atvēršana atrisinās daudziem vecākiem ļoti satraucošās problēmas. 

Galvenās no tām – nepietiekami veltīta uzmanība mātēm ar bērniem, neapmierinātība komunikācijā medicīnas iestādēs, neproduktīva sadarbība ar ģimenes ārstiem, speciālistu trūkums, izmeklēšanas veikšanai nepieciešamās aparatūras neatbilstība mūsdienu standartiem, ar bērnu ārstniecības iestāžu lielo noslogotību saistītā nesavlaicīgā slimību diagnosticēšana. Ilggadējās pieredzes darbā ar bērniem un viņu vecākiem bagātie klīnikas „Bērnu veselības centrs” speciālisti bērnu ķirurgs prof. Dzintars Mozgis, pediatre prof. Jevgēnija Livdāne un citi, izmantojot augstas klases iekārtas un saņemot SIA „Investcorp Latvia” kā galvenā investora atbalstu, par savu mērķi izvirzījuši šo problēmu atrisināšanu un pienācīgu mazo pacientu medicīniskās apkalpošanas līmeņa nodrošināšanu.
 

Reklāma
Reklāma

Jaunā medicīnas iestāde atrodas Rīgā, Raiskuma ielā 1 (līdzās tirdzniecības centram Alfa), nesen pilnībā renovētas ēkas divos stāvos, kuras kopējā platība ir 800 kvadrātmetri. Pateicoties tās atrašanās vietai, līdz jaunajai klīnikai ir ērti nokļūt no jebkuras Rīgas apkaimes un tuvākajām pilsētām gan ar sabiedrisko, gan personīgo transportu, kam ierīkota ērta stāvvieta.