Skaistuma lielais spēks jeb - kāpēc vīrieši baidās no skaistām sievietēm

Ārēji pievilcīgas sievietes patiesībā bieži vien ir vientuļas. Un tas nav nekas pārsteidzošs, jo vidējais statistiskais vīrietis, ieraugot ļoti skaistu sievieti, visdrīzāk nemaz necentīsies ar viņu iepazīties. Vietne golbis.com atklāj iemeslus, kāpēc.

Skaistas sievietes patiesībā bieži cieš no vientulības un ļoti vēlētos ar kādu iepazīties.

FOTO: Shutterstock.com

Skaistas sievietes patiesībā bieži cieš no vientulības un ļoti vēlētos ar kādu iepazīties.

Bailes no atteikuma
Ieraugot sievieti, kas izskata ziņā varētu būt ja ne supermodele, tad vismaz aktrise, ar standarta ārieni apveltīta vīrieša pirmā reakcija ir bailes. Viņš sajūtas, ka ir viņas necienīgs, neglīts, nekopts, tāpēc jau iepriekš noskaņo sevi uz neveiksmi. Viņš sajūtas kā saņēmis atteikumu, pirms vispār ir skaistulei kaut ko piedāvājis. Taču psihologiem šajā gadījumā ir nomierinoša statistika – skaistas sievietes īstenībā bieži cieš no vientulības un ļoti vēlētos ar kādu iepazīties. Un vēl – sieviete, kurai viss kārtībā ar saprātu, nemaz neuzskata sevi par žilbinoši skaistu. Viņa ir pietiekami gudra, lai zinātu, ka tieši pieticība rotā cilvēku.
 

Bailes būt uzmanības centrā
Daiļas sievietes vienmēr un visur piesaistīs uzmanību – lai arī kādu apģērbu tās būtu izvēlējušās. Savukārt vīrieši parasti nealkst pēc papildu uzmanības, tāpēc jau iepriekš atsakās no attiecībām ar skaistulēm: jo apkārtējo acu skatieni, kurus viņas sev piesaistīs, protams, pievērsīsies arī šo sieviešu pavadoņiem.
 

Bailes palikt ēnā
Skaistas sievietes parasti ir veiksmīgākas nekā neitrāla izskata dāmas. Savukārt vīrieši pēc dabas ir ambiciozāki, reizēm arī skaudīgāki. Tikai retais kungs ir ar mieru dzīvot savas skaistās mīļotās sievietes ēnā, tāpēc labāk neielaižas šādās attiecībās.

 

Bailes neizrādīties pietiekami labam gultā
Valda dīvains stereotips: ja sieviete ir ļoti skaista, tad viņas gultā ir noteikti ir paviesojušies pārdesmit vīrieši, un seksā viņa ir pamēģinājusi ja ne visu, tad gandrīz visu. Vidējais statistiskais vīrietis, kurš ar seksu ieradis nodarboties tikai misionāru pozā, darot to tumsā, zem segas, zeķēs un neizdvešot ne skaņas, gluži vienkārši baidās, ka neatstās uz šo daiļavu nekādu iespaidu. Secinājumus izdariet paši: varbūt ir vērts atmest šaubas un neticēt stereotipiem? Iespējams, ka skaistā sieviete īstenībā neielaižas ar katru pretimnācēju un taupa sevi – savam vienīgajam vidējam statistiskajam vīrietim.    
 

Reklāma
Reklāma

Bailes nebūt viņas cienīgam
Princeses apprecas tikai ar prinčiem – ar tādu pārliecību dzīvo sabiedrības vairākums. Tātad – skaistas sievietes veido attiecības tikai ar pievilcīgiem vīriešiem. Taču patiesība ir pavisam citāda. Mīlestība ir sarežģīta ķīmiska reakcija, un nekad nevar zināt, kāds vīrietis šo reakciju izraisīs sava ciema, pilsētas vai valsts skaistākās meitenes sirdī.
 

Bailes, ka skaista sieviete nav radīta nopietnām attiecībām
Šampanietis brokastīs, nebeidzamas ballītes un pastaigas mēnesgaismā ātri vien apnīk un sāk šķebināt. Vīrieši uzskata, ka skaistām sievietēm prātā ir tikai izklaides un bohēma, taču viņi ilgojas pēc stipras ģimenes. Tātad nekas nevar sanākt, vai ne? Taču patiesība reizēm ir pavisam cita - arī smukās meitenes dažkārt ir nogurušas no negulētajām naktīm un skaļās mūzikas, tāpēc vēlētos vienkāršu un mierīgu mājas dzīvi. Tas taču nav nekas ārkārtējs, vai ne?
 

Bailes no izsmiekla
Vīriešu kautrīgums un sieviešu augstprātība – tie ir divi mīti, kas daudziem traucē būt laimīgiem. Vidējais statistiskais vīrietis, visticamāk, nemaz necentīsies iepazīties ar skaistu sievieti, jo domā, ka kļūs par izsmiekla objektu, un tas iemīs viņa pašvērtējumu dubļos. Taču reizēm vērts neļauties aizspriedumiem un bailēm, bet gan pašam noskaidrot – varbūt patiesībā skaistajai princesei nemaz nav ledusgabals sirds vietā?

Avots: www.kasjauns.lv