Sāļās kukurūzas - bekona pankūkas

Sātīgas sāļās pankūkas, kas labi derēs kā siltās pusdienas, var pagatavot šādi.

Dekorē ar bekonu un kļavu sīrupu, sviesta piciņu

FOTO: Shutterstock.com

Dekorē ar bekonu un kļavu sīrupu, sviesta piciņu

 

Sastāvdaļas

  • 500g bekons
  • 1 mazs šalote sīpols (malts)
  • 1 glāze milti
  • 2 ēdamk.smalcināti zaļumi pēc izēles (t/c ”Dole” rekomendē pievienot timiānu un sīpolu garšvielu)
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējk.melnie pipari
  • 2/3 glāzes piena
  • 1 ola
  • 1 ēdamk.kausēta sviesta
  • 1 glāze kukurūzas
     

Pagatavošana
Lielā kastrolī fritēt bekonu, kamēr tas ir svaigi kraukšķīgs. Atļaut tam mazliet nožūt, tad sasmalcināt. Tad cept s īpolu, pievienojot tam garšvielas. Maisa kopā miltus, olas, kausēto sviestu, kukurūzu, ceptos sīpolus, kā arī sasmalcināto bekonu (taču atstāj nedaudz arī dekorēšanai beigās, kad maltīte būs gatava). Masa būs nedaudz biezāka nekā parastā pankūku mīkla, taču ,ja tā ir pārāk bieza, tad pievieno nedaudz pienu. Cep pankūkas uz vidēji karstas pannas, kamēr tās kļūst brūnas. 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas