Grūtnieču modē aktuālie "divi vienā" un "trīs vienā" komplekti maigos pasteļtoņos

Katrai topošajai māmiņai ir savs uzskats par grūtnieču apģērbu – kāda uzskata, ka nav nepieciešams iegādāties, kāda aizņemas no draudzenēm, kāda grūtniecības laikā iegādājās visu garderobi pilnīgi no jauna.
 

Šogad modē pasteļtoņi  un mīksti, maigi audumi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad modē pasteļtoņi un mīksti, maigi audumi

Kā veidot grūtnieces garderobi un kas ir aktuāls šō gada topošo māmiņu modē, stāsta grūtnieču apģērba veikala „9 mēneši” īpašniece Karīna Spridzāne.
 


Kādas modes tendences ir aktuālas šī pavasara grūtnieču modē?

Protams, grūtnieču apģērbu ražotāji seko līdzi jaunākajām tendencēm, materiāliem, krāsām, taču grūtnieču apģērbos tas neizpaužas tik izteikti, jo ražotājiem vissvarīgāk ir, lai apģērbs ir ērts, no patīkama auduma, nevis, piemēram, uzšūt modernas grūtnieču bikses ar ļoti pazeminātu jostas vietu, taču beigās tās spiež un rīvē grūtnieces puncim. Pēdējā laikā ir aktuāli "2 in 1” un „3 in1” grūtnieču apģērbi.
 

„2 in1” nozīmē, ka attiecīgais apģērba gabals ir piemērots grūtniecības laikam, gan zīdīšanas periodam. „3in1” ir paredzēts grūtniecībai, zīdīšanai un jebkurai sievietei, kura nav stāvoklī. Piemēram, Itālijas zīmols „Pietro Brunelli” dod 100% garantiju, ka drēbes derēs gan grūtniecības laikā, gan pēc tam. 
 

Arī bikšu izvēle un veidi ir ļoti dažādi. Ir ar jostu pāri puncim, ar jostu zem vēdera un grūtnieču bikses, kuras īpaši piemērotas valkāšanai pēc grūtniecības un pēc ķeizargrieziena veikšanas (šāda džinsa bikses piedāvā Lielbritānijas zīmols „Mamajeanius”). 

Viss, kas ir aktuāls sieviešu modē tiek ietverts arī grūtnieču apģērbos. Mūsdienās grūtnieču apģērbi piedāvā plašu apģērbu klāstu – nav nepieciešams atteikties no ikdienas stila tikai tāpēc, ka esat palikusi stāvoklī. 
 


Kas būtu jāņem vērā, iegādājoties grūtnieču apģērbu?
Katrai topošajai mammai noteikti savs – citai audums, citai modelis, citai cena. Tā kā grūtnieču apģērbi, kuri ražoti Eiropā, nemaksā lēti, ieteiktu izvēlēties apģērbus, kuri ir paredzēti grūtniecībai un krūtszīdīšanai, vai arī grūtniecībai, krūtszīdīšanai un arī pēc grūtniecības.

Šie saucamie „transformeri”, protams, ir dārgāki, tomēr garantē, ka apģērbs derēs ilgāku laiku, nevis tikai uz grūtniecības laiku. Protams, ja maciņš atļauj, var jau arī pirkt tikai grūtniecībai paredzētos apģērbus. 

Reklāma
Reklāma

 

Vēl ieteiktu veikalā noskaidrot, kurš no ražotājiem iesaka iegādāties tieši tāda paša izmēra apģērbu kā pirms grūtniecības un kuri iesaka izvēlēties tieši par vienu izmēru lielāku.  Piemēram, zīmols „Seraphine” norāda, ka jāizvēlas tieši tāds izmērs kā pirms grūtniecības. Izvēloties bikses, jānovērtē savas sajūtas. Ja kaut kur spiež, rīvē, par lielu vai par mazu, nevajag pirkt. 
 


 

 

Kas būs aktuāls grūtnieču modē šajā pavasara un vasaras sezonā?
Zilie, zaļie un maigie pasteļtoņi, īpaši rozā. Dažādi džinsa un to imitācijas apģērbi – džinsa sarafāni, džinsa tunikas un kleitas. Svētku kleitām būs samazinājies mežģīņu kleitu piedāvājums un būs vairāk aktuālas kleitas no zīda un mākslīgā zīda.