Modē - izteiksmīgas uzacis. Zelta padoms: tomēr nesakrāso par daudz!

Izteiksmīgas uzacis ir modē – tās piešķir sejai raksturu un padara to jauneklīgāku. Tomēr nevajag tās sakrāsot par daudz! Dod priekšroku dabiskam tonim: šauras uzacis var krāsot tumšākas, platas – gaišākas. Uzacu tonēšanai izmanto īpaši šim mērķim paredzētus produktus – tie būs daudz noturīgāki.

Uzacu formas veidošanu un ēnu uzklāšanu ideāli atvieglo dažādu formu trafareti, kas palīdz uzzīmēt nevainojami simetriskas uzacis

FOTO: Shutterstock.com

Uzacu formas veidošanu un ēnu uzklāšanu ideāli atvieglo dažādu formu trafareti, kas palīdz uzzīmēt nevainojami simetriskas uzacis

Vienkārši lietojamas ir uzacu želejas, gan caurspīdīgas, gan ar toni, – saķemmē uzacu matiņus, un gatavs! Uzacu iezīmēšanai labi der speciālie uzacu zīmuļi, tie ir cietāki un neizplūst uz ādas. Zīmuli vienmēr uzasini, tad viegliem vēzieniem matiņu augšanas virzienā iezīmē īsas līnijas. Pēc tam ar slīpu uzacu otiņu patušē ēnojumu un saķemmē matiņus. Daži ražotāji piedāvā divu toņu uzacu zīmuļus – vienā galā ir brūnā toņa zīmulis, uzacs ēnojuma izveidei, otrā – gaišs zīmulis, kas paredzēts nevēlamo matiņu notušēšanai un izgaismošanai, zem uzacs.
 

Ļoti parocīgi ir uzacu ēnu komplekti ar fiksējošu vasku. Uzacu formas veidošanu un ēnu uzklāšanu ideāli atvieglo dažādu formu trafareti, kas palīdz uzzīmēt nevainojami simetriskas uzacis. Uzacis var ļoti ērti ietonēt ar WOW matu ēnām/pūderi, ko lieto ataugušo matu sakņu iekrāsošanai.  Uzacu ēnas ļauj uzacīm izskatīties visdabiskāk, tās uzklāj ar slīpu otiņu, kas veido ļoti mīkstu un dabisku faktūru, ļauj eleganti izveidot un izpludināt uzacu līniju. Ja ēnas uzklājušās par daudz, uzaci viegli izķemmē ar birstīti – krāsa kļūs gaišāka.
 

Ja uzacis ir ļoti gaišas, retas vai to nav vispār, ir vairāki risinājumi.
* Permanentais meikaps, kuram ideālo uzacu formu var atrast iepriekš izmēģinot 3D skulpturēšanas metodi – uz ādas ar speciālu no minerālpūdera veidotu krāsvielu veido zīmējumu, kas imitē trūkstošos matiņus, radot biezu uzacu efektu, kas ir noturīgs 2 nedēļas. Procedūra nav invazīva – krāsu uzklāj uz ādas.

* Īstermiņā var noderēt arī speciālie uzacu flomāsteri, zīmuļi un krēmveida ēnas, kam piemīt ūdensnoturīgs efekts.

 

Reklāma
Reklāma

Teksts: Žurnāls "100 Labi Padomi". 

Avots: Jauns.lv