Katoļu skolas skolotāja paved skolēnu. Skandāls Lietuvā

Lietuvas sabiedrība sašutusi par seksa skandālu skolā – kāda Kauņas pedagoģe apsūdzēta intīmās attiecībās ar savu nepilngadīgo audzēkni. Lieta ir nonākusi līdz Kauņas apgabala tiesai. Lai arī Lietuvas Kriminālkodekss par šādu nodarījumu ir paredzējis pat 5 gadu cietumsodu, tiesa skolotājai galu galā piešķīrusi vien naudas sodu 1129 eiro apmērā.

Foto: ekrānšāviņš no lrytas.tv sižeta

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: ekrānšāviņš no lrytas.tv sižeta

Notikumi risinājušies Kauņas katoļu skolā, ziņo Lietuvas prese. Skolotāja atzīta par vainīgu dzimumsakaros ar nepilngadīgu skolēnu – zēns, ar kuru pedagoģe apmierinājusi savas seksuālās vajadzības, bijis 15 gadu vecs. Atklājies arī, ka tas noticis turpat, klases telpās un ar abpusēju piekrišanu.
 

Puisis skolotājai rakstījis: “Tu man patīc”
Skandāls sācies ar kādu ļoti aizdomīgu īsziņu, ko pusaudža tēvs atradis viņa telefonā, vēstī delfi.lt. „Beidzam visu un paturam noslēpumā notikušo,” viņa dēlam rakstījusi skolotāja. Abas puses sazinājušās un nospriedušas, ka par notikušo netiks ziņots policijai, taču pēc kāda laika tēvs nolēmis mainīt savu nostāju un iesniedzis sūdzību.

 

Pedagoģe teikusi, ka 8.klases skolnieks viņai pieprasījis intīmas attiecības un atteikuma gadījumā draudējis izdarīt pašnāvību, ko skolotāja esot centusies novērst.

“Bija daudz īsziņu – par sadzīvi, un tamlīdzīgi. Bija arī tādas: “Tu man patīc”. Vai tās rakstīja skolotāja? Nē, skolēns. Svarīgākais, ka iniciators bija viņš. Un tā kā viņa bija ļoti draudzīga un izturējās pretimnākoši, tad kādā brīdī tika pārkāptas robežas,” “Lietuvos Rytas” televīzijai stāstīja skolas direktors Pauļus Martinaitis.


Skolotāja ir precējusies divu bērnu māmiņa
Kad skandāls nonācis atklātībā, direktors Martinaitis izsaucis skolotāju pie sevis un lūdzis paskaidrot notikušo. Pedagoģe teikusi, ka 8.klases skolnieks viņai pieprasījis intīmas attiecības un atteikuma gadījumā draudējis izdarīt pašnāvību, ko skolotāja esot centusies novērst.

„Viņa nav nedz koķeta, nedz pavedinātāja, nedz arī liela skaistule – man nav ne jausmas, kā ikdienišķa skološana varēja pāraugt tik intīmās attiecībās,” neziņā ir skolas direktors. Viņš apgalvo, ka ar šo skolotāju līdz šim neesot bijis problēmu darba vidē, taču situāciju vēl nepatīkamāku padara fakts, ka pati pedagoģe ir precējusies un audzina divus bērnus.

Reklāma
Reklāma

Audzēkni skolas galva tikmēr raksturojis kā klusu un pieticīgu. Nav arī informācijas, ka seksuālo kontaktu laikā kaut viens no iesaistītajiem būtu bijis alkohola reibumā.
 

Tiek cauri ar nelielu naudassodu
Lai arī Lietuvas Kriminālkodekss par šādu nodarījumu paredzējis pat 5 gadu cietumsodu, Kauņas apgabala tiesa sievietei galu galā piešķīrusi vien naudas sodu 1129 eiro apmērā. Skolotāja gan ar spriedumu ir neapmierināta – viņasprāt, tiesa lēmusi, vien uzklausot skolēna teikto. Pusaudža tēvs medijiem paudis, ka galvenais, lai šī skolotāja vairs nekad netiktu pielaista pie darba mācību iestādē, taču tiesas spriedumā par aizliegumu turpināt skolotājas gaitas nekas nav teikts. Cik zināms, skolotājas morāli apšaubāmais sānsolis nav izjaucis arī viņas attiecības ar vīru.

 

Avots: www.kasjauns.lv