Daudzbērnu ģimenes stāsts: Ierāda "dzīvošanai derīgu" mājokli ar sadrupušu grīdu un bez ūdens apgādes. FOTO

Indras ģimenei – vecāki ar trīs bērniem, no kuriem divi ir ar īpašām vajadzībām – pašvaldība pirms pieciem gadiem ierādījusi dzīvokli, kurš atrodas mājā ar sadrupušu grīdu, bez ūdens un iebrukušu tualešu bedri pagalmā. To Latvijas Radio pastāstīja reģionālā laikraksta "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" redaktore Ivonna Plaude.

Foto: Neatkarīgās Tukuma Ziņas, Rūta Fjodorova

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: "Neatkarīgās Tukuma Ziņas", Rūta Fjodorova

 

Indras ģimene vērsās laikrakstā, stāstot par pārplūstošo sauso tualeti mājā. Dodoties uz šo mitekli, žurnālisti ieraudzījuši, ka ģimene faktiski dzīvo graustā.

 

Mājā ir arī vairāki izdemolēti dzīvokļi, kuros neviens nedzīvo un kas kļuvuši par draudu pārējo 13 dzīvokļu iemītniekiem. Savukārt ūdens pieejams vien koplietošanas akā vismaz 300 metru attālumā no mājas.

 

Ģimene bija lūgusi pašvaldībai uzlabot apstākļus mājā vai ierādīt jaunu dzīvokli, taču saņemts atteikums. Rindā uz dzīvokli viņu pierakstīt arī nevar, jo jau pašlaik esot dzīvošanai derīgi apstākļi. Un arī uzlabot dzīvošanas apstākļus namā, ko apsaimnieko pašvaldības kapitālsabiedrība, arī nevar, jo tas nav pašvaldības īpašums. Pirms pieciem gadiem ģimenei dzīvokli šajā mājā gan ierādīja pašvaldība.

Reklāma
Reklāma

Laikraksts izpētīja, ka pašvaldībai nav līdzekļu un valsts neatbalsta esošā dzīvojamā fonda uzturēšanu. “Lai gan valstī ir noteiktas astoņas iedzīvotāju kategorijas, kurām likuma noteiktā kārtībā pienāktos palīdzība dzīvokļu jautājumu risināšanā, rindas ir garas un aiz tām ir traģiski stāsti,” norāda  Plaude. Turklāt cilvēki ne vienmēr arī spēj samaksāt par labiekārtotajiem dzīvokļiem.

 

Visu reģionālā laikraksta "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" redaktores Ivonnas Plaudes stāstījumu klausies ŠEIT!

Avots: www.lsm.lv